Ugrás a tartalomhoz

Kormányablak: több mint okmányiroda

Mezőkövesd hírei

Közgyógyellátási igazolvány, ápolási díj, taj kártya, európai egészségbiztosítási kártya, gyes, gyed, anyasági támogatás, családi pótlék. Csak néhány azon ügyek közül, amelyeket ezentúl helyben, közvetlenül is intézhetünk.

A 2015. január 29-én megnyílt Kormányablak az okmányirodai ügyek mellett egy sor szociális, családtámogatással és egészségügyi szolgáltatással kapcsolatos feladatkört is ellát. A rendszer lényege, hogy az ügyfél helyett az ügyirat utazik, vagyis az állampolgárnak ezen túl nem kell azon törnie a fejét, melyik ügyben, mely szerv illetékes. Elegendő, ha felkeresi a legközelebbi kormányablakot, ahol nem csak átveszik és továbbítják kérelmét, de felvilágosítást is adnak az ügy menetéről és az esetlegesen benyújtandó, kérelemhez csatolandó dokumentumokról is. 
A Kormányablak megnyitása az okmányirodai ügyet intézők számára is jó hír. Itt ugyanis hosszabb és időben is kiterjedtebb az ügyfélfogadási idő, így az ügyfél munkaideje után is kényelmesen el tudja intézni személyigazolvány, útlevél, vállalkozási, vagy akár gépjármű ügyét.
A Kormányablak ügyfélfogadása: H:7-17 K-P: 8-18 Helyszín: Mezőkövesd, Mátyás király út 56. (Földhivatal földszint)

Kapcsolódó hírek