Ugrás a tartalomhoz

Első helyet érő győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (0-1)

Győzelemmel kezdte bajnoki szereplését városunk NB II-es felnőtt csapata a tavaszi szezonban. Együttesünk a szomszédvár Balmazújvárost múlta felül a nyitófordulóban, így újra a tabella élén állnak labdarúgóink.

Szomszédvári presztízsrangadót játszott le a hétvégén Tóth László csapata a hajdúsági gárda ellen a Merkantil Bank Liga 16. fordulójában. Labdarúgóink 29 ponttal a 3. helyről, míg Mijatovicsék 10 egységgel az utolsó, 16. pozícióból várhatták a mérkőzést február 21-én. A nagy különbség ellenére nehéz mérkőzésre számíthattak Hegedűsék, mivel a látogatók télen alaposan megerősödtek, többek között 5 horvát és 3 ukrán játékos is újvárosba igazolt. A presztízsmeccsen mindkét oldalon akadtak meghatározó hiányzók. Csapatunkból talán Kulcsár és Bajzát nélkülözése jelenthette a legnagyobb gondot Tóth László vezetőedzőnek, míg a vendégeknél a középpálya egyik oszlopa Kiss László hagyta ki kényszerű okokból az összecsapást.
Ami az előzményeket illeti, a két csapat háromszor találkozott ősszel. A bajnokságban, valamint a Liga Kupa találkozókon is kövesdi siker született. A három meccsen összesen 17 gól esett, így szinte borítékolni lehetett, hogy most is gólzáporos összecsapást láthatnak majd a szurkolók.


Bátor vendégek

Szabó János tanítványai nem ijedtek meg az esélyesebb Mezőkövesdtől, bátran és lendületesen játszottak. Az 5. percben egy formás vendégakció futott a pályán, melynek végén Popovic kínálta meg Kunságit, aki vetődve fogta meg a középpályás 18 m-es lapos lövését. Két minutummal később jött a válasz, de Máté távoli próbálkozását Radosevics magabiztosan hárította. Ezt követően hosszú ideig a két 16-os között folyt a játék a jó iramú, küzdelmes mérkőzésen, majd a 20. percben vezetést szereztek a látogatók. Egy újvárosi akció végén Angyal csapott le a labdára és félfordulatból a kapu jobb oldalába helyezett mintegy 20 méterről. Kunsági még beleért a lövésbe, de a kezéről a gólvonal mögé pattant a labda. A gól után is bátran játszottak Virágék, akik a 25. percben megduplázhatták volna az előnyüket, azonban nagy helyzetben csúnyán a kapu mellé tüzeltek. A folytatásban is a vendégek játszottak veszélyesebben. A 31. percben Virág kísérleténél, majd egy perccel később egy újabb távoli próbálkozásnál akadt dolga Kunságinak, gól azonban egyik lehetőségből sem született. Nyolc perccel a játékrész vége előtt az agilisen játszó Popovics életerős próbálkozását hárította a levegőben úszva Kunsági, majd nem sokkal később Vachtler szabadrúgása kerülte el centikkel a kövesdi ketrecet. A félidő zárásaként egy szép kövesdi támadás végén Hegedűs Csaba előtt adódott lehetőség, de az ötös sarkánál rosszul találta el a játékszert, amely a kapu helyett az oldalhálóban kötött ki.


Gyors gól és hazai fölény

Fordulás után a mérkőzés is nagy fordulatot vett, amihez együttesünk gyors egyenlítőgólja jelentős mértékben hozzájárult. Két minutummal a kezdés után Sváb ívelte előre a labdát és a középen kiválóan helyezkedő Gengeliczki az ötösről a kapuba bólintott. A gyors találat után labdarúgóink átvették a játék irányítását, de az újvárosi kontrák is magukban hordozták a gólveszélyt. A 49. percben Popovics jól helyezett lapos lövését szedte ki Kunsági a jobb alsó sarokból. Az 56. minutumban Balajti szöglete után ismét Gengeliczki emelkedett jó ütemben, azonban ezúttal Radosevics nyerte a két játékos párharcát. Egy óra elteltével Popovics látványos mozdulatán csodálkozhattak a nézőtéren helyet foglaló drukkerek, ugyanis a horvát játékos 16 méterről ollózta kapura a játékszert, amit Kunsági szelídített meg az ötösön belül. A 64. percben kulcsfontosságú jelenetsor zajlott a játéktéren. Takács remek kiugratása után Molnár robogott be a 16-oson belülre, ahol a lőni készülő támadót Sigér Dávid hátulról lerántotta. A vétkes piros lapot kapott, míg együttesünk büntetőhöz jutott. A 11-est Máté nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázta, így csapatunk megfordította az állást. A vendégek a nehéz helyzet ellenére nem adták fel a mérkőzést. Húsz perccel a lefújás előtt előbb Popovics vette célba eredménytelenül a kaput, míg néhány másodperccel később a túloldalon Hegedűs Csaba beadását vágták ki Máté elől a védők. A 74. percben Molnár vágtázott végig, de az alapvonalról visszagurított labdáját ezúttal Balajti elől takarították el az újvárosi játékosok. A nagy iramú, nyílt összecsapás hajráját Radosevics bravúrja nyitotta a 82. percben, amikor is Balajti ziccerét hatástalanította a hálóőr, viszont a ráadásban nem mindennapi körülmények között kapitulált a hajdúságiak kapusa. Egy gyors kövesdi kontra végén a csereként pályára lépett Medgyes jól helyezett lapos lövését tolta ki nagy bravúrral. A labda éppen Lukács előtt kötött ki, akinek a bombáját elképesztő mozdulattal fogta meg Radosevics, azonban a harmadik hullámban érkező Takács éles szögből a jobb alsó sarokba gurított, így együttesünk két gólos sikerrel kezdte a tavaszi szezont.


Élen áll a Mezőkövesd

A győzelemnek és a csapatunk előtt álló riválisok pontvesztésének köszönhetően labdarúgóink 32 ponttal a tabella első helyére ugrottak. Együttesünk mögött három csapat, a Vasas, a Békéscsaba, a Szolnok 31 ponttal, valamint a Gyirmót 30 egységgel áll.
Csapatunk legközelebb a 11. helyezett FC Ajka vendégeként lép majd pályára február 28-án, szombaton 14 órától.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (0-1)
Mezőkövesd, 1800 néző, vezette: Berke (Lémon, Vígh-Tarsonyi)

Mezőkövesd: Kunsági - Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb, Szeles, Hegedűs D., Takács, Molnár G. (Baracskai), Máté (Lukács), Balajti (Medgyes). Edző: Horváth Tamás
Balmazújváros: Radosevics - Vachtler, Papp, Gal, Virág, Sigér D., Barizi-Pócsi, Popovics, Angyal (Sigér Á.), Tóth L. (Bokros), Mijatovics. Vezetőedző: Szabó János
Gólok: Gengeliczki, Máté (11-esből), Takács, ill. Angyal
Kiállítva: Sigér Dávid (64. perc)


Kapcsolódó hírek