Ugrás a tartalomhoz

Az új tetőtéren dolgoznak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Építik a tetőteret, zajlik a munka a a Városi Rendelőintézetben második emeletén. A tervek szerint három hét múlva visszaköltöznek a szakrendelések a legfelső szintre.

Az egészségügyi intézmény udvarán lévő lapos tetős épület felújítása, a második emeleti rendelések átköltözése után a beruházást végző Szilvási Építő Kft. elkezdte a  rendelőintézet épületének átalakítását. Elsőként az állványozást, a fal külső vakolatának leverését követően az új tetőtér munkáit kezdték el. Az elmúlt hónapban lebontották az épület lapos tetőszerkezetét, és elkezdték a tetőtér padlózatának betonozását, amely a hét elejére el is készült. A beton megszáradását követően, körülbelül két hét múlva építik majd meg a tetőtér acélszerkezetét. Ezzel párhuzamosan zajlanak a munkák a rendelőintézet második emeletén is. A kivitelező cég munkatársai az elmúlt hetekben elkészültek az épületrész gépészeti szerelvényezésével, a falazással,  valamint a villamossági vezetékeléssel. Jelenleg a falakat burkolják a szakemberek. „Az elkövetkező két hét feladata a tetőtér építésének folytatása, az acélszerkezet elkészítése lesz. A tervek szerint három héten belül, a hidegburkolás, a vezetékszerelvényezés, a gépészeti munka befejezése, a takarítás után, átadjuk a második szintet és visszaköltözhetnek a megújult részlegbe a szakrendelések” – mondta el Szilvási András, a Szilvási Építő Kft. ügyvezetője.  
A kivitelező az elképzelések szerint egy hónap múlva kezdheti el az intézmény első emeletének felújítását.
A rendelőintézet mintegy 700 millió forint értékű komplex átalakítására városunk önkormányzata európai uniós pályázat keretében nyert forrást, amelyből a támogatás 600 millió forint, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat önerőből finanszírozza. A beruházás keretében az építési munkákon túl új eszközöket is beszereznek majd mintegy 150 millió forint értékben. Az erre kiírt közbeszerzési eljárásra beérkeztek az ajánlatok, jelenleg azok elbírálása, értékelése zajlik. Eredményes döntés esetén márciusban aláírhatják az eszközbeszerzésre vonatkozó szerződést is.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek