Ugrás a tartalomhoz

Sportversenyek győztese a Szent István Katolikus Általános Iskola (videóval)

A mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola lett a legjobb a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége által meghirdetett versenyeken tavaly.

Az intézmény a Szövetség alapítása óta, azaz 1993 októberétől részt vesz annak munkájában. A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetségének célja, hogy elősegítse az egyházi iskolákba járó diákok számára sportolási, versenyzési lehetőségeket szervezett keretek között, ezért évente több helyszínen több sportágban tartanak megmérettetést a fiatalok számára. Ilyen például az úszás, a torna, a kosárlabda, a labdarúgás, az atlétika, , a röplabda, vagy a birkózás.
2014-ben összesen 48 iskola vett részt ezeken a versenyeken. A különböző eredmények és helyezések alapján az 1-4 korcsoportban, az általános iskolás korúak kategóriájában a Szent István Katolikus Iskola 184 ponttal lett az első, megelőzve ezzel számos nagy múltú egyházi intézményt.
Az Egri Egyházmegye területén működő iskolák közül egyedül a mezőkövesdiek kerültek be az első tíz helyezett közé. A Szent István Katolikus Általános Iskola úszásban három első, atlétikában négy első helyezést él el, valamint labdarúgásban házigazdaként két korosztályban is aranyérmet szerzett.
Ezzel az eredménnyel pedig összesítés alapján a mezőkövesdi intézmény bizonyult az induló 48 iskola közül a legjobbnak.

Kapcsolódó hírek