Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés (videóval)

Elfogadták az önkormányzat idei évi költségvetését. Emellett megtárgyalták és megszavazták a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, a Mezőkövesdi Polgárőrség, a Közterület-felügyelők 2014 évi tevékenységéről szóló tájékoztatókat is. Városunk képviselő-testülete február 25-én tartotta meg ülését.

Az ülés a polgármesteri tájékoztatót követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság beszámolóját hallgatták meg, vitatták meg a képviselők. Emellett elfogadták a Mezőkövesdi Polgárőrség és a közterület-felügyelet tevékenységéről szóló tájékoztatót is.
Emellett a testület megszavazta az önkormányzat 2015. évi költségvetési rendeletét is. Mezőkövesd város címerének, logójának, pecsétjének és zászlajának használatáról szóló rendeletet is módosították. A rendelet keretében elfogadta a grémium a város új logóját, amelyet Bajzát Gergely grafikus készített el.
Az ülés keretében a városatyák a törvényi változások kapcsán megalkották a település szociális igazgatásról és ellátásokról szóló önkormányzati rendeletét is. A városatyák az egészségügyi járó- és fekvőbeteg ellátás területi ellátási kötelezettségéhez fűződő módosító javaslatot is megtárgyalták. Ennek érdekében egy olyan határozatot hoztak meg, amelyben kérik a minisztériumot, hogy az egészségügyi rendszer átalakításakor a mezőkövesdi járó- és fekvőbeteg ellátás kerüljön vissza a Markhot Ferenc Kórháztól a Miskolci Megyei Kórházhoz.  
Az ülésen mindezek mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal 2014. évi beszámolója. Mindkét összefoglaló anyagot elfogadta a testület. A jogszabályi és egyéb előírások átvezetése miatt a grémium módosította a Mezőkövesdi Közös Önkormányzat, a Mezőkövesdi Városgondnokság, a Városi Óvoda és Bölcsőde, valamint a Városi Rendelőintézet alapító okiratát is. A városatyák elfogadták a település zöldfelület szabályozásáról szóló új, aktualizált koncepcióját is, valamint négy önkormányzati ingatlan sorsáról is döntöttek a képviselők.
A testület elfogadta az április első hétvégéjén megrendezendő Matyó Húsvét programját, valamint 1 millió forint támogatást szavazott meg az Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesületnek a rendezvény lebonyolítására.
A városatyák mindezen túl a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara és az Önkormányzat közötti megállapodás létrejöttéről is döntött, amely kölcsönös együttműködést tartalmaz, melynek eredményeként akár közös pályázatok benyújtására kerülhet sor, vagy akár munkahelyet, illetve a diákok számára gyakorlati helyet is teremthetnek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek