Ugrás a tartalomhoz

Egy pontos „kirándulás”

Mezőkövesd hírei

FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-0)

A hosszabbításban bekapott gól miatt értékes pontokat veszített városunk NB II-es felnőtt csapata. Labdarúgóink továbbra is feljutó helyen állnak a bajnokságban.

A Merkantil Bank Liga 17. fordulójában a bennmaradásért harcoló Ajka vendégeként léptek pályára Hegedűsék február 28-án. A két csapatot 10 hely és 15 pont választotta el a tabellán, ennek ellenére nem várt könnyű találkozó Tóth László tanítványaira.


Kiegyenlített játékrész

Az első percek puhatolózó játéka után együttesünk alakította ki az első lehetőséget. Kulcsár egy szép csel után éles szögből kapura tekerte a labdát, amit Jánosa nagy bravúrral szögletre tenyerelt a 8. percben. A sarokrúgást követően azonnal támadásba lendültek a hazaiak. A formás akció Asztalos pontatlan kísérletével zárult. A 12. percben Kulcsár lövése vágódott le a védőkről, majd Hegedűs Dávid küldte kevéssel a keresztléc fölé a játékszert mintegy 22 méterről. A félidő felénél kétszer is helyzetbe kerültek a dunántúliak. Előbb Major lőtt kevéssel a jobb kapufa mellé egy bedobás után, míg két perccel később egy szögletet követően Nagy tüzelt a kapu fölé 20 méterről. A záró negyedóra is eseménydúsan telt, ugyanis a csapatok mindkét kapu előtt kialakítottak néhány gólhelyzetet. A 33. percben Major játszotta tisztára magát, de éles szögből a bal kapufa mellé gurított. Hét perccel a lefújás előtt Tajthy beadására Molnár ugrott fel jó ütemben, azonban a támadó fejese a kapufán csattant, míg a közeli ismétlését Jánosa hárította nagy bravúrral. A félidő utolsó lehetőségét Szabó révén a vendéglátók hagyták ki, miután a csatár négy méterről a kapu fölé bombázott.


Gól a ráadásban

Fordulás után együttesünk játszott aktívabban és veszélyesebben. Az 51. minutumban Molnár szlalomozott át a hazai védőkön, majd 17 méterről megeresztett ígéretes próbálkozása Zámbó lábában akadt el. Két perccel később ismét a kövesdi támadó került helyzetben, 14 méteres kísérletét ezúttal Jánosa hatástalanította. Ezt követően egészen a félidő feléig nem alakult ki komolyabb lehetőség, elsősorban a két 16-os között játszottak a csapatok a nagy iramú, küzdelmes találkozón. A játékrész felénél Besztercei 10 méteres bombája zúgott el a kapu fölött, majd 5 perccel később megszületett együttesünk vezető találata. A védők mögé beívelt labdát az előrehúzódó Szeles továbbította közelről a kapuba a 71. percben. A bekapott gól után nagy erőket mozgósítottak Császárék az egyenlítés érdekében. Negyedórával a mérkőzés vége előtt Németh szabadrúgása után Major vette át a labdát, de lövését Kunsági szögletre mentette. A sarokrúgás után Asztalos vette célba a ketrecet 16 méterről, azonban a védők kivágták a labdát a gólvonalról. A hazaiak a záró percekben is nagy fölényben játszottak és ennek a 92. percben meglett az eredménye. Egy baloldali szabadrúgás után Lattenstein elé pattant a labda, aki a labda átvételét követően higgadtan a kapu bal oldalába helyezett, így a hazaiak otthon tartották az egyik pontot.


Feljutó helyen

Együttesünk a pontvesztés ellenére feljutó helyen áll, ugyanis Kulcsárékat csak a Vasas tudta megelőzni a tabellán. A fővárosi gárda 34 ponttal áll az élen, az egyaránt 33 pontos Mezőkövesd és Gyirmót előtt, míg a Békéscsaba, valamint a Szolnok 32 egységgel áll a 4. és az 5. helyen.
Labdarúgóink legközelebb a Kaposvári Rákóczi FC-t látják majd vendégül Mezőkövesden. A bajnoki összecsapás március 7-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ajka, 400 néző, vezette: Botló (Horváth, Iványi)
Ajka: Jánosa - Asztalos, Császár, Zámbó, Köles, Nagy B., Pál (Németh L. 62.p), Besztercei (Lattenstein 78.p), Major, Sowunmi, Szabó Zs. (Bölcsföldi 85.p). Vezetőedző: Zoran Kuntics
Mezőkövesd: Kunsági - Szeles, Gengeliczki, Dvorschák, Sváb, Hegedűs D., Takács, Tajthy, Molnár G. (Nyilas 90.p), Máté (Lukács 53.p), Kulcsár (Baracskai 83.p). Vezetőedző: Tóth László
Gólok: Lattenstein (92.p), ill. Szeles (71.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek