Ugrás a tartalomhoz

Kiütéses siker (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Piremon SE 9-3

Kiütéses győzelmet aratott városunk felnőtt sakkcsapata a sereghajtó Piremon SE ellen március elsején.

Az NB II-es csapatbajnokság Barcza csoportjának 9. fordulójában egyértelmű esélyesként ültek asztalokhoz a kövesdi sportolók a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában megrendezett összecsapáson, hiszen egy tábla kivételével magasabb értékszámmal rendelkeztek a nyíregyházi egylet tagjaitól. Sakkozóink a papírforma ellenére nem mehettek biztosra, ugyanis a vendégek több középcsapat ellen is szoros eredményt értek el az előző fordulókban.


Vesztett parti nélkül

Az óvatosság szerencsére maximális koncentrációval és lehengerlő teljesítménnyel párosult, melynek eredményeként csapatunk az eddigi legjobb eredményét érte el a bajnokságban. Sakkozóink közül hatan győztek, míg hatan megosztoztak a pontokon, így először fordult elő idén, hogy senki sem állt fel vesztesen az asztaltól a parti végén. A csapatból Barabás Tibor, Sallai János, Zelei Zoltán, Hegedűs Rafael, Kántor József és Hajdú Sándor diadalmaskodott, míg Éberth Zoltán, Hunkó György, Nyíri Dániel, Pongrácz Attila, Pap Kristóf, illetve Csontos Dominik megosztozott a pontokon.
Együttesünk a győzelemnek köszönhetően egy helyet javított eddigi pozícióján, de jelentősen megerősítette helyét a középmezőnyben. A kövesdi sakkozók 9 forduló után a 7. helyen állnak 50, 5 ponttal. Éberthék az utolsó előtti fordulóban az 5. Nádudvarhoz látogatnak március 22-én, míg a zárófordulóban a 2. helyezett Hajdúszoboszlót fogadják április 26-án.

B. K.

Kapcsolódó hírek