Ugrás a tartalomhoz

Nagy küzdelem, fontos győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesdi KC – Ceglédi KKSE 33-32 (14-14)

Fontos győzelmet aratott városunk NB I-es felnőtt csapata a Cegléd ellen. Skaliczki László tanítványai a sikerrel stabilizálták 8. helyüket a tabellán.

Az NB I-es kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának 3. fordulójában a kiesés ellen menekülő Pest megyeiek látogattak városunkba március 14-én. Az MKC 17 ponttal a 8., a Cegléd 13 egységgel a 9. helyen állt a forduló előtt, ezért fontos pontokért szálltak harcba a felek. Együttesünk az alapszakaszban kétszer, Cegléden 28-25-re, míg Mezőkövesden 26-22-re győzte le a Pest megyei gárdát, így az egymás elleni mérleg és a hazai pálya miatt Volarevicsék számítottak az összecsapás esélyesének. A rájátszást felemásan kezdték a csapatok. Az MKC a PLER Budapesttől és a Balmazújvárostól is kikapott, míg a Cegléd a Komlón elszenvedett vereség után a PLER ellen kétgólos sikert ért el.


Eredményes üldözés

A rajtot a látogatók kapták el jobban, akik alig 5 perc elteltével 3-1-re vezettek. Az MKC gyorsan észbe kapott, ennek eredményeként 5 minutum alatt ledolgozták a hátrányukat és 4-4-re alakították az állást. Mindeközben a vendégek elveszítették rutinos beállósukat, Antal Szabolcsot, aki bokasérülés miatt nem tudta folytatni a találkozót. A kövesdi fellángolás tiszavirág-életűnek bizonyult, ugyanis Bíróék lendületes támadásokat vezettek és kíméletlenül kihasználták a kövesdi megingásokat. Kökény István csapata egy 4-1-es sorozat után 8-5-re meglépett és az előnyt hosszú ideig meg is tartotta. Az MKC a folytatásban is nagy akarással játszott és többször is megközelítette a Pest megyeieket. Ebben a gólerősen játszó Lókodi mellett Volarevics is tevékeny részt vállalt, aki parádés bravúrokat mutatott be a gólvonal előtt. Csapatunk erőfeszítéseit az utolsó előtti percben koronázta siker, legalábbis addig kellett várni arra, hogy Vasics szép találatával először a találkozón az MKC álljon jobban. Ezzel együtt Bíró gólja után döntetlen állásnál vonulhattak pihenőre a felek.


A végén dőlt el

A második játékrész elejét alaposan megnyomták Grünfelderék és 4 perc elteltével már 18-15-ös kövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. Az összecsapás ezután hektikus képet mutatott, a két gárda felváltva nyújtott jobb és kevésbé jó produkciót, de mindeközben folyamatosan a Skaliczki gárda volt előnyben. Az MKC 21-20 után Vasics duplájával és Szepesi találatával zsinórban 3 gólt lőtt válasz nélkül, ezután állandósult a 3-4 gólos különbség a felek között. A játékrész középső tíz percében felváltva potyogtak a gólok, majd együttesünk Ilic triplájával 30-24-re meglépett és a találkozóból ekkor mindössze 8 perc maradt hátra. Ráadásul a vendégek létszáma tovább csökkent, ugyanis Tóth összeszedte a 3. kétperces büntetését, így a hajrában már nem térhetett vissza a pályára. Az összecsapásnak azonban ezzel még korántsem volt vége. Hat perccel a vége előtt 31-26-ra vezetett az MKC, ekkor viszont idegesen és kapkodóan játszottak Szepesiék. Elől a helyzetek kimaradtak, a Cegléd pedig gyors, pontos támadásokat vezetett és rohamléptekben közelített. Bíróék elsöprő lendülettel játszottak ebben a periódusban és két perccel a meccs vége előtt ki is egyenlítettek (31-31). A rendkívül izgalmas hajrában csapatunk koncentrált jobban és Radnic, valamint Szepesi góljára a látogatók már csak egy találattal válaszoltak, így az MKC ha nehezen is, de itthon tartotta a rendkívül fontos pontokat.
Együttesünk a győzelemnek köszönhetően megerősítette 8. helyét a tabellán. Az alsóházat a Gyöngyös vezeti 24 ponttal, a 19 pontos MKC előtt. A kiesés ellen menekülő csapatok közül a Cegléd áll a legelőkelőbb pozícióban 13 egységgel. Az üldözők közül a Balmazújváros 12, a Komló és a PLER 11-11 ponttal várhatja a hátralévő hat fordulót.


Nehéz kupavisszavágó

Kézilabdázóink legközelebb Gyöngyösre látogatnak, ahol eldől, hogy Lókodiék bejutnak-e a Magyar Kupa négyesdöntőjébe. Skaliczki László tanítványai 31-24-re nyertek az első mérkőzésen, így 7 gólos előnnyel várhatják a visszavágót. Az összecsapás egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, amit alátámaszt, hogy a Mátra-aljai alakulat a hétvégi bajnoki találkozóján 37-21-re kiütötte a PLER Budapestet. A sporttörténeti siker kapujában álló MKC március 17-én, kedden 18 órakor lép parkettre Gyöngyösön.
Csapatunk a bajnokságban legközelebb Komlón vendégeskedik. A mérkőzés március 21-én, szombaton 17 órakor kezdődik a Baranya megyei városban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Ceglédi KKSE 33-32 (14-14)
Mezőkövesd, 450 néző, vezette: Horváth, Marton
MKC: Volarevics, Holló, Liszkai (kapusok), Vasics 7, Szepesi 3, Csuzics, Terenyi, Lókodi 6 (3), Radnics 6, Grünfelder 2, Ilics 7, Pálos, Molnár, Trivkovics 1, Nakhajenka, Csirics 1. Vezetőedző: Skaliczki László
Cegléd: Bartucz, Bősz, Mojsilov (kapusok), Tóth N. 1, Lászlai, Hódi 2, Sipeki, Gigler, Nikolicza 1, Lepsényi 6, Takács B. 3 (2), Perisics 6, Antal, Bíró 7, Grbovics 6. Vezetőedző: Kökény István
Hetesek: 3/3, ill. 3/2
Kállítás: 6, ill. 10 perc
Kizárás: Tóth Norbert (három kétperces)

B. K.

Kapcsolódó hírek