Ugrás a tartalomhoz

Drámai vereség vezéráldozatokkal

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Szolnoki MÁV FC 2-3 (1-0)

Drámai körülmények között maradt alul városunk NB II-es felnőtt csapata a Szolnok ellen. Tóth László együttese 2-0-s vezetés után szenvedett vereséget hazai pályán a bajnokság hétvégi játéknapján.

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában újabb felsőházi rangadó várt labdarúgóinkra, ugyanis a 4. helyen álló Kulcsárék az 5. pozícióban tanyázó Szolnokot fogadták március 21-én. Csapatunk legutóbb Békéscsabán veszített 2-1-re, míg Kis Károly alakulata a legutóbbi 3 összecsapásán csak két pontot szerzett, így mindkét csapatnak akadt javítanivalója.


Szemfüles gól

Ennek megfelelően nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok azonnal egymásnak estek. A 9. percben Medgyes kapott jó indítást a bal szélen, majd szépen becselezte magát a 16-os vonaláig, azonban lapos lövését Pokorni szépen hárította. Az első negyedóra végén Kulcsár sarokrúgását követően Medgyeshez, majd Molnárhoz került a labda, aki mintegy 25 méterről tüzelt kapura, Pokorni ezúttal is magabiztosan védett. Két perccel később a szolnoki Kenderes távoli lökete zúgott el a jobb léc mellett. Újabb 3 minutummal később Mile látványos mozdulattal „húzta” kapura a labdát, de a látványos mozdulatból sem született gól. A játékrész felénél ellenben Szeles szabadrúgása után Molnár helyezkedett jól középen és két hezitáló szolnoki játékos között elegáns mozdulattal a gólvonal mögé pöckölte a játékszert. Az első félóra végén B. Tóth próbálkozott távolról, de kísérlete elzúgott a bal alsó sarok mellett. Három perccel később egy szép kövesdi akció végén Kulcsár került helyzetbe, lövését Pokorni látványos vetődéssel ütötte ki. Újabb négy minutum elteltével ismét hazai akció futott a pályán, melynek végén Máté durrantott kevéssel a keresztléc fölé. Alig egy perccel később B. Tóth szerzett labdát, majd 25 méterről megkínálta Kunságit, akinek ezúttal sem kellett közbeavatkoznia. Négy perccel a szünet előtt Kulcsár duplázhatta volna meg a hazai előnyt, de 6 méterről nagy helyzetben a ketrec fölé bombázott.


Fordítás, kiállítások

Fordulás után alig egy perccel Kulcsárt vágták fel a 16-os előterében. A megítélt szabadrúgást Máté végezte el, akinek a bombáját Pokorni szép mozdulattal tornászta ki a léc alól. Együttesünk ezután is tovább rohamozott és három perccel később meglett az eredménye, amikor is Máté lépett ki a védők gyűrűjében, majd miután Pokornit kicselezte, higgadtan a hálóba gurított. Az 53. minutumban akár a mérkőzés is eldőlhetett volna, azonban a kapu előtti kavarodás során Pokorni kétszer is nagy bravúrt mutatott be, a másodikat Máté közeli lövésénél. A kihagyott ziccer megbosszulta magát, ugyanis néhány pillanattal később egy villámgyors vendégakció végén az alapvonalról középre tett labdára B. Tóth érkezett jó ütemben és laposan a kapu közepébe lőtt. A gól után újabb három perccel Sváb robogott végig a vendégek térfelén, majd a 16-osról megeresztett lövését Pokorni vetődve szedte össze a jobb kapufa tövénél. Ezt követően is nagy iram jellemezte a mérkőzést, de a csapatok hosszú ideig nem tudtak említésre méltó helyzetet kialakítani. A záró 10 perc egy érdekes jelenettel kezdődött. Egy jobb oldali kövesdi akció végén az akciót kísérő szolnoki védőről szögletre pattant a labda, viszont az eset közelében helyezkedő partjelző meglepetésre kirúgást ítélt. A vendégek ezután villámgyors akciót vezettek, melynek végén szabadrúgást harcoltak ki. A hazai gondokat tetézte, hogy a vétkes Hegedűs Csaba sárga lapot kapott és mivel korábban begyűjtött egyet, a játékvezető kiállította. A labdát Antal küldte kapura, Kunsági nagy bravúrral kiütötte, de a kipattanót a középen érkező Zvara a bal alsó sarokba helyezte. A vendégek vérszemet kaptak és nagy lendülettel támadtak, immár a győzelem megszerzéséért. A vendégek a 84. percben ismét kiharcoltak egy szabadrúgást a hazai 16-os előtt. A labda mögé ezúttal is Antal állt, aki a sorfal felugró tagjai alatt okosan a kapu közepébe lőtt. A találkozó utolsó eseményét Gengeliczki kiállítása jelentette a 87. percben. Csapatunk védője szintén második sárga lap után szállt ki idő előtt a küzdelemből, így együttesünk 9 emberrel fejezte be a találkozót.
Kunságiék a vereség miatt két helyet visszacsúsztak, így a 4. pozíciót foglalják el 36 ponttal és öt egységgel vannak lemaradva az éllovas Vasastól. A fővárosiak 41, a Gyirmót 40, míg a bronzérmes Békéscsaba 39 egységgel áll.


Pest megyében folytatják

Labdarúgóink legközelebb a középmezőnyben tanyázó Szigetszentmiklós csapatával fognak találkozni. A Szigetszentmiklósi TK-Erima - Mezőkövesd Zsóry bajnoki mérkőzést március 28-án, szombaton 15 órától rendezik meg a Pest megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Szolnoki MÁV FC 2–3 (1–0)
Városi Stadion, 1500 néző. Vezette: Molnár (Tőkés, Máyer)
Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs Cs., Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Molnár G., Kulcsár K. (Tajthy, 85.p), Takács P., Szeles – Máté J. (Lukács, 75.p), Medgyes (Balajti, 67.p). Vezetőpedző: Tóth László
Szolnok: Pokorni – Vári, Antal G., Papucsek, Fritz (Zsolnai R., 73.p) – Mile, Kenderes (Lengyel B., 57.p), Zvara – Nagy I. (Rokszin, 60.p), Tóth B. – B. Tóth. Vezetőedző: Kis Károly
Gólok: Molnár G. (23.p), Máté (50.p), ill. B. Tóth (54.p), Zvara (81.p), Antal (84.p)
Piros lap: Hegedűs Cs. (79.p), és Gengeliczki (87.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek