Ugrás a tartalomhoz

Ambiciózus szakember a kispadon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Lucsánszky Tamás irányítja a Mezőkövesd Zsóry NB II-es felnőtt csapatát a folytatásban. A vezetőedző megbízatása fél plusz egy évre szól. A szakembert sajtótájékoztató keretében mutatták be a klub székházában.

Az eseményen elsőként Hagyacki József, ügyvezető mutatta be a szakembert. Elmondta, hogy Lucsánszky Tamás az elmúlt 10 évben zömében NB II-es csapatoknál vállalt munkát. Hét évig Budaörsön, majd félévig Soroksáron dolgozott, míg 2013 tavaszán a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője lett. Érdekesség, hogy a szabolcsi gárdához a Mezőkövesdtől március 9-én elszenvedett 3-0-ás hazai vereséget követően írt alá. Nyíregyházán szép sikereket ért el, miután a csapattal megnyerték a 2014/2015-ös NB II-es pontvadászatot. Irányításával az együttes 30 mérkőzésből 20 találkozón győzött, emellett 6 döntetlent és 4 vereséget könyvelt el, így összesen 66 ponttal végeztek a tabella élén és négy egységgel előzték meg az ezüstérmes, szintén feljutó Dunaújvárost. A pontvadászat gólkirálya a nyírségiek támadója, Bajzát Péter lett 25 találattal, aki most tavasszal együttesünket erősíti. A szakember ezt követően ősszel a nyírségi klub szakmai igazgatójaként dolgozott.




A cél változatlan

Hagyacki József elmondta, a klub célja nem változott, továbbra is a feljutásért fognak küzdeni, melyben nagy segítséget jelenthet a rutinos szakember. Lucsánszky Tamás kiemelte, nagy megtiszteltetésnek tartja a felkérését, ugyanakkor tisztában van vele, hogy nehéz feladat vár rá és csapatára. Hozzátette, több lehetősége is akadt az elmúlt hetekben és azért választotta a Mezőkövesdet, mert szereti a kihívásokat. Úgy gondolja, hogy tudatos munkával elérhetik a kitűzött célt, az élvonalba jutást.
Hagyacki József kérdésre válaszolva elmondta, hogy a felnőtt együttes szakmai munkájáért kizárólag a vezetőedző felel, elődjének, a szakmai igazgatóvá kinevezett Tóth Lászlónak az elsődleges feladata az utánpótláscsapatok munkájának koordinálása lesz.
Lucsánszky Tamás 2015. június 30-áig irányítja együttesünket, de eredményes együttműködés esetén a közös munka egy évvel meghosszabbodik.

B. K.

Kapcsolódó hírek