Ugrás a tartalomhoz

Március 15-i ünnepség a Katolikus Szakképző Iskolában

Mezőkövesd hírei

Iskolánk 2015. március 13-án, pénteken emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. Az ünnepi műsort hetekig tartó próbák, komoly előkészületek előzték meg. A befektetett munka Isten kegyelméből meghozta gyümölcsét.

A díszudvar délelőtt 10 órára megtelt diákokkal, tanárokkal, valamint a műsorban részt vevő szereplőkkel. Hazánk nemzeti hitvallásának, a Himnusznak közös eléneklését követően intézményünk igazgatója, Csirmaz István mondott beszédet. Az iskola vezetője hangsúlyozta: ma valamennyiünknek forradalmároknak kell lennünk, szívünket, lelkünket át kell hogy járja az a hazafiság és az a forradalmi eszme, melyet dicső elődeink is képviseltek, amelyért életüket adták.
Az ünnepi köszöntő végeztével tanulóink mutatták be műsorukat. Szinte valamennyi évfolyamból képviseltették magukat a diákok, akik felkészítését Szabóné Varga Ágnes és Lakatos Etelka tanárnők, valamint Bágyi Tamás segítették. Petőfi, Jókai, Vasvári bőrébe bújtak a műsorban részt vevők, szavalatok, énekek, néptánc színesítette a programot, amely a Szózattal fejeződött be.
Köszönet a műsorban fellépő, közreműködő tanulók szorgalmának, hozzáállásának, valamint felkészítő pedagógusaik munkájának. „A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz.” (Kossuth Lajos)

Bágyi Tamás hitoktató

Kapcsolódó hírek