Ugrás a tartalomhoz

Újabb siker Gyöngyösön (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B.Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC 24-25 (9-14)

Újra legyőzte a Gyöngyös csapatát városunk NB I-es felnőtt együttese. Skaliczki László tanítványai idén már negyedszer diadalmaskodtak a szomszédvári presztízsrangadón.

Fontos találkozó várt Csuzicsékra az NB I-es kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának 5. játéknapján március 28-án. Kézilabdázóink ismét Gyöngyösön vendégeskedtek, ebben az évben immár ötödik alkalommal. Csapatunk a szombati mérkőzés előtt nagyszerű mérleget tudott felmutatni a szomszédvár ellen. Grünfelderék az alapszakaszban mindkétszer győztek Sándorékkal szemben, emellett a Magyar Kupában is kiválóan teljesítettek, hiszen a hét gólos hazai siker után idegenben döntetlent játszottak. A hazaiaknál edzőváltás történt a kupakiesés után, így Gulyás István távozása után Debre Viktor irányításával vívták meg a gyöngyösiek az újabb derbit.


Remek védekezés

Az összecsapás elején együtt haladtak a felek, majd az MKC kihasználta a hazaiak technikai hibáit, így Szepesiék a 8. percben 5-3-ra vezettek. Ezután hosszú időre befagyott az eredményjelző, a gól csendet együttesünk duplája törte meg. A kövesdi védekezés a folytatásban is kifogástalanul működött, a Mátra-aljai gárda nem tudta szaporítani góljai számát. Ennek eredményeként a 19. perc derekán már 9-3-as előnyben voltak Vasicsék. A mérkőzés képe a záró 10 percben sem változott érdemben, az MKC magabiztosan őrizgette a megszerzett fórját, így a szünetre öt gólos előnnyel vonulhattak a Skaliczki fiúk.


Szoros végjáték

A pihenő sem hozott fordulatot, a folytatásban is együttesünk játszott pontosabban és magabiztosabban. Mindez azt eredményezte, hogy a 43. percben 20-14-es kövesdi vezetést nyugtázhatott a szép számú vendég szurkolótábor. A záró negyedórában viszont magukra találtak a hazaiak és szépen fokozatosan csökkentették a hátrányukat. Az MKC nagy akarással játszott, de támadásban és védekezésben is veszített lendületéből, ezzel együtt az utolsó 10 perc még 21-17-es kövesdi előnynél kezdődött meg. Debre Viktor gárdája nagy erőket mozgósított a felzárkózásért. Hét perccel a mérkőzés vége előtt 24-22-re feljöttek Debreczeniék, akik egy gyors gólváltás után 25-23-nál Iváncsik révén fontos büntetőt hibáztak. Az utolsó két perchez érve egyetlen találatnyira olvadt az MKC előnye. A rendkívüli izgalmas hajrában mindkét csapat lőhetett volna gólt, de a helyzetek kivétel nélkül kimaradtak, ezért Ilicsék hősies küzdelemben megnyerték az összecsapást. A találkozó utlosó pillanataiban Darkó Trivkovics megkapta a 3. kétperces büntetését, így a kövesdi beálló piros lapot kapott. Csapatunk ebben az évben negyedik sikerét aratta a Gyöngyös ellen, így kézilabdázóink továbbra is versenyben vannak a 7. helyért.
A Gyöngyös 24 ponttal áll a tabellán, az MKC 21 pontos, míg a Cegléd 17 egységet gyűjtött. A Komló 14 ponttal a 10. pozíciót foglalja el, a Balmazújváros és a PLER Budapest 13-13 egységet szerzett.


A PLER ellen játszanak

Együttesünk legközelebb a PLER Budapest csapatát látja vendégül Mezőkövesden. A találkozó április 4-én, szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Az MKC győzelem esetén, a riválisok eredményeinek függvényében akár a bennmaradását is végérvényesen bebiztosíthatja.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

B.Braun Gyöngyösi KK - Mezőkövesdi KC 24-25 (9-14)
Gyöngyös, 600 néző, vezette: Horváth, Marton
GYKK: Holló M., Hudák, Tamási (kapusok), Sándor Á. 3, Frey T., Iváncsik Á. 5, dr. Czina, Varsandán M. 3, Tóth Á., Hajdu T., Nagy B., Debreczeni 2, Marczinkó 5, Szalafai 1, Koller 5, Simon. Vezetőedző: Debre Viktor
MKC: Volarevics, Holló B., Liszkai (kapusok), Vasics 1, Szepesi 2, Ilics 8 (6), Terenyi 2, Lókodi 1, Radnics 2, Grünfelder 2, Pálos 1, Molnár 2, Trivkovics 2, Nakhajenka, Csirics 1, Kovács p. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 8/4, ill. 7/6
Kiállítás: 4, ill. 10 perc
Kizárás: Darkó Trivkovics (három kétperces)

B. K.

Kapcsolódó hírek