Ugrás a tartalomhoz

Ezüstérmes Mezőkövesd

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd  Zsóry – Bőcs KSC 4-1 (3-1)

Sporttörténelmi sikert ért el Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata. Labdarúgóink az előzetes várakozásokat messze felülmúlva ezüstérmet szereztek a Ness Hungary NB II. Keleti csoportjában.

A pontvadászat zárófordulójában a sereghajtó Bőcs látogatott városunkba június 11-én. A találkozón lényegében két hazai pályán szereplő gárda mérte össze atudását, hiszen mint köztudott a bőcsiek tavasszal Mezőkövesden játszották le a hazai bajnoki összecsapásaikat. A mérkőzés kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint alakult mint ősszel Tiszaújvárosban, ugyanis Sipos találatával a hernádpartiak szerezték meg a vezetést a 6. percben. Vámosiék a bekapott gól után magukhoz ragadták a kezdeményezést és Robson találatával kiegyenlítettek a 22. percben. Alig három perccel később Bogdány remek helyzetfelismerésének köszönhetően a vezetést is megszerezte együttesünk, majd a csatár a 40. percben újra góllal örvendeztette meg a szurkolókat.


A második játékrész igazi örömfocit hozott. Együttesünk nagy kedvvel játszva egymás után dolgozta ki a gólhelyzeteket, melyek közül Hegedüs révén még egyet sikerült értékesíteni az 57. percben. A Nyíregyháza gárdája nagy meglepetésre 2-1-re kikapott Kazincbarcikán, így a lefújás után megkezdődhetett a fieszta, hiszen együttesünk az egész éves bravúros szereplésével megszerezte a 2. helyet a bajnokságban 62 ponttal. A bajnok DVTK 68 egységet gyűjtött, míg a bronzérmes Nyíregyháza 60 ponttal fejezte be szereplését. 


Megkapták az érmeket

A mérkőzés lefújása után rendezték meg az éremátadó ünnepséget. Az ezüstérmeket, és a második helyezettnek járó serleget Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, valamint Király Gábor, az MLSZ Futsal Bizottságának a titkára adta át a csapat, illetve a szakmai stáb tagjainak. Együttesünk az Ametyst Hotelben megtartott évzáró banketten ünnepelte meg a kiemelkedő eredményt, mellyel felnőtt labdarúgóink a város történetének eddigi legnagyobb sikerét érték el.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry - Bőcs Sport Kft. 4-1 (3-1)
Mezőkövesd, 450 néző
játékvezető: Urbán Eszter (Kelemen Attila és Bozó Zoltán)

MSE: Szántai (Ficsór) - Robson, Vámosi, Elek, Éles - Hegedüs, Lakatos, Sivák (Toplenszki) - Bogdány, Jeremiás, Husaník (Szabó) vezetőedző: Huszák Géza

Bőcs: Trepák (Giák) - Ur, Sipos, Molnár, Tóth, Simon (Ternyik), Konate, Nyicsák, Manolucci, Zsarnai (Urbancsik), Urbin vezetőedző: Tóth László

Gólok: Robson (22. perc), Bogdány 2 (25 és 40. perc) , Hegedüs T. (57. perc) ill. Sipos (6. perc)

Kapcsolódó hírek