Ugrás a tartalomhoz

Fontos győzelem

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (1-0)

Fontos és értékes győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink két góllal múlták felül a jó erőkből álló Szegedet.

A Merkantil Bank Liga 22. játéknapján a három forduló óta nyeretlen együttesünk, az öt mérkőzéses veretlenségi szériát felépítő Szegedet látta vendégül április 4-én. A két együttest mindössze három pont választotta el egymástól, Kulcsárék 37 egységgel a 4., míg a vendégek 34 ponttal az 6. helyen álltak, éppen ezért igazi hatpontos rangadó várt a felekre.


Bombagól a hajrában

Az együttesek láthatóan tartottak egymástól, éppen ezért óvatosan kezdték a mérkőzést. Az első említésre méltó lehetőséget a szegedi Hegedűs Martin távoli kísérlete jelentette a 12. percben, azonban a támadó lövése jócskán elkerülte Kunsági kapuját. A 21. minutumban ismét a látogatók veszélyeztettek. Egy formás bal oldali akció végén a beadást követően Germán fejelt jócskán a keresztléc fölé. Nyilas Elek tanítványai újabb négy perc elteltével nagyon közel kerültek a gólszerzéshez. Ekkor ismét Germán előtt adódott lehetőség, de a csatár ziccerét Kunsági nagy bravúrral szögletre ütötte. Az első veszélyes kövesdi helyzet Kulcsár szögletét követően alakult ki, azonban a nagy kapu előtti kavarodást megúszták kapott gól nélkül a vendégek, akik kivágták a labdát a 16-oson belülről. Együttesünk a 41. percben megszerezte a vezetést. Egy lendületes akció végén Balajti gurította a labdát Takács elé, aki mintegy 30 méterről állítgatás nélkül bombázott a csongrádiak kapujába, úgy hogy a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé. Egy perccel később ifjabb Nyilas Elek takarásból lőtt kapura, de az ősszel még Mezőkövesden játszó Szántai magabiztosan hárította a kellemetlen kísérletet.


A végén dőlt el

Fordulás után alig két perccel Hegedűs Csaba remekbe szabott beadására Máté érkezett jó ütemben, fejesét Szántai a levegőben úszva ütötte szögletre. Nyilas sarokrúgását követően pedig Nánási bólintott fölé. A 49. percben egy bal oldali beadás után Germán teljesen tisztán vehette át a labdát az ötös vonalán, azonban a játékszer elpattant tőle, így végül nem tudott kapura lőni. Egy perccel ezután Berde végzett el szabadrúgást, majd Mészároshoz került a labda, akinek a lövését Kunsági kivédte. A folytatásban a szegediek akarata érvényesült, de újabb helyzetre egészen a 69. percig kellett várni, amikor is Szabó vette pontatlanul célba a kövesdi ketrecet. A 72. percben Nyilas végezhetett el egy szabadrúgást ígéretes helyről, kísérletét Szántai hárította. A 77. percben egy remek vendégakció végén Germán tüzelt kevéssel a kapu jobb oldala mellé. A 84. percben Manga kínálta meg Kunságit, de a kövesdi hálóőrnek nem kellett közbeavatkoznia. A három pont sorsa a 89. percben dőlt el. Egy kövesdi labdaszerzést követően a csereként beállt Medgyes kapott jó indítást a bal szélen. A csatár miután faképnél hagyta védőit végigsprintelt a vendégek térfelén és tökéletesen szolgálta ki a támadást középen kísérő Tajthyt, aki az elvetődő Szántai mellett higgadtan a bal alsó sarokba gurított.
Csapatunk sikerével megerősítette 4. helyét a tabellán 40 ponttal, míg a szegediek 34 ponttal továbbra is a 6. pozíciót foglalják el a bajnokságban. A pontvadászatot a Vasas vezeti 44 egységgel, a Békéscsaba 43, míg a Gyirmót 42 pontos.


Látogatás Soroksáron

Kunságiék legközelebb Soroksárra látogatnak. Az összecsapás április 10-én, pénteken 15.30-kor kezdődik a Pest megyei városban. A találkozót az MTVA élőben közvetíti.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Berke (Takács, Mohos)
Mezőkövesd: Kunsági – Sváb, Szeles, Nánási, Hegedűs Cs., Takács, Nyilas, Kulcsár (Tajthy 69.p), Balajti (Medgyes 71.p), Molnár G. (Baracskai 78.p), Máté. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Szeged: Szántai – Farkas, Markovic, Tóth G., Mészáros, Szabó P., Berde (Zelányszky 75.p), Máté P., Fitos (Polareczki 78.p), Hegedűs M. (Manga 64.p), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek
Gólok: Takács (41.p), Tajthy (88.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek