Ugrás a tartalomhoz

Megújul a kerítés (videóval)

Mezőkövesd hírei

Az elmúlt időszak csapadékos időjárása ellenére jó ütemben halad a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése. A kedvezőtlen időjárás nem hátráltatja jelentősen a beruházás munkálatait.

A külső-, illetve a zöldterület rendezése a terveknek megfelelő ütemben halad. A fák kivágása és elszállítása gyakorlatilag befejeződött. A járdafelület szélesítése, valamint a térburkolat építése jelenleg a fürdő főbejáratát az uszoda épültével összekötő szakaszon zajlik a legintenzívebben. Az Olajfa úti új beléptetőkapu és a szabadtéri színpad áramellátásához szükséges optikai kábelek lefektetése elkészült.
A kivitelező cég szakemberei az új kút fúrását még nem tudták elkezdeni, a munkálatok várhatóan húsvét után kezdődnek meg és az ütemtervnek megfelelően két hónapig tartanak.
„Az organizációs tervek pontosítása megtörtént. A kút területét kijelöltük és a takarítását is elvégeztük, így az alvállalkozó a felvonulást követően azonnal megkezdheti majd a fúrást” – emelte ki Vámos Zoltán, a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fürdővezetője.

ÁTALAKULÓ BELÉPTETÉS A beruházás keretében a fürdő kerítése is megújul. Az Olajfa út felőli oldalon hamarosan megkezdődik a régi betonelemek elbontása, ezzel párhuzamosan az új kerítés alapozását is elkezdik a szakemberek, amely a fürdő területének jelenlegi határától kb. 1 méterrel beljebb lesz. Ezt követően a 3-as főút felőli oldalon is elvégzik a kerítés rekonstrukcióját, és az Olajfa úthoz hasonlóan az új kerítés itt is kb. 1 m-rel beljebb épül.
„A tervek szerint a hátsó kerítésrész megszűnik és a beléptetést a jövő évtől nyári időszakban is a fedett fürdő-uszoda épületében fogjuk megoldani. Ez azt jelenti, hogy itt lesz az egyik végpontja az új beléptetőrendszernek” – mondta Vámos Zoltán fürdővezető.
A C épület kiszolgálóhelyiségeinek kialakítása ugyancsak jó ütemben halad, a szakemberek a hőszigetelt nyílászárók beépítését is elkezdték. A tervek szerint húsvét után a gázvezeték-hálózat engedélyezési eljárása is elkezdődhet.

ÚJ FűTőSZÁL Az uszoda tetőszerkezetének bontása szintén gőzerővel zajlik. Ezzel párhuzamosan az épület belső terének burkolatát is eltávolították.
„Zajlik az egyeztetés azzal kapcsolatban, hogy a főtartó-, és a födém elemeiből mennyit cseréljenek ki, továbbá az uszoda párátlanításának megoldásán is dolgoznak a szakemberek. Nagy valószínűséggel a medence aljának burkolatát is megbontják, ugyanis egy új fűtőszálat fognak beépíteni, ami a víz megfelelő hőmérsékletét biztosítja” – hangsúlyozta Vámos Zoltán.
Ami a fedett élménymedence-részleget illeti, a földmunkák, valamint az alapozás mellett előreláthatólag a húsvéti ünnepeket követően az épületgépészek is kipróbálják, illetve elkezdik az első elemek beszerelését.
A beruházás „A Zsóry-fürdő komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítése” című ÉMOP 2.1.1-es pályázat keretében valósul meg a létesítményben.

B. K.

Kapcsolódó hírek