Ugrás a tartalomhoz

Költészet napi szavalóverseny (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

85 gyermek és fiatal vett részt az idei Költészet napi szavalóversenyen. A megméretést április 13-án, 15-én és 16-án rendezték meg a Városi Könyvtárban.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. Városi Könyvtára József Attila születésnapjára emlékezve minden évben megszervezi a szavalóversenyt, ahol külön mérettetnek meg az óvodások, a középiskolások és az általános iskolások. A sort április 13-án a középiskolás fiatalok nyitották meg. A Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolából és a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolából összesen 40 fiatal vett részt. ők Reményik Sándor verseit szavalták el.
Április 15-én délelőtt és délután az általános iskolások mutathatták be tudásokat. Az alsó tagozatos diákoktól természettel kapcsolatos verseket hallgathatott meg az értékelő bizottság és a közönség, míg a felsőbb évfolyamosoknak a család, otthon témakörben kellett verselniük. A 35 versenyző a helyi iskolákon kívül Bogácsról, Szentistvánról, Mezőnyárádról, Bükkábrányból és a Forrás Általános iskolából érkezett.
Április 16-án pedig az óvodásokat várták a Könyvtár gyermekrészlegében. A legkisebbek kedvenc verseikkel szerepeltek a versenyen. Az óvodás kategóriában 10 gyermek szavalta el választott költeményét.
A versenyzőket minden korcsoportban három fős zsűri értékelte. A középiskolások, az általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjai és az óvodások közül is kiválasztották az első három legszebben szavalót.


Eredmények

Középiskolások korcsoportjában Lengyel Luca (Szent László Gimnázium) lett az első helyezett, míg Gonda Levente (Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola) a második Szél Kristóf (Szent László Gimnázium) a harmadik lett.
A könyvtárosok különdíját Rajna Viktor Károly (Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola) kapta  
Az alsó tagozatos diákok esetében az 1-2 osztályosok közül Tóth Barbara (Mező Ferenc Tagiskola első, Dobos Pongrác László (Bogács) második, míg Boldizsár Zsófia (Szent István Katolikus Általános Iskola) harmadik helyezést ért el. A 3-4. osztályosok közül az első helyen végzett Barabás Kende (Szentistván), második lett Jacsó Virág Lara (Szent István Katolikus Általános Iskola), a harmadik helyet pedig megosztva Nagy Árven (Forrás Általános Iskola) és Roszkos Orsolya (Szent István Katolikus Iskola) érte el.
A felsősöknél az 5-6. osztályosok korcsoportjában 1. helyet szerzett Szabó Viktor (Szent István Katolikus Általános Iskola), 2. helyet ért el Boldizsár Lilla (Szent István Katolikus Általános Iskola), míg a harmadik helyet Majnár Csenge Loretta (Mezőnyárád) szerezte meg.
A 7-8. osztályosok közül a legjobbnak Vályi-Nagy Réka Dinát (Mezőnyárád) ítélte a zsűri. őt a sorban Dávid Laura (Bükkábrány) és Antal Domonkos (Szentistván) követte.
A legkisebbek közül a legszebb szavalatért járó első díjat Bánhegyi Emese (Dohány úti Tagóvoda) vihette haza. Második lett Tóth Beáta (Dohány úti Tagóvoda), harmadik pedig Vincze Kinga (Móra Ferenc úti Tagóvoda). Az értékelés alapján különdíjban részesítették Sinka Krisztinát (Szentistváni óvoda)

M. Zs.

Kapcsolódó hírek