Ugrás a tartalomhoz

Önbizalmat növelő siker

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry - Ceglédi VSE 4-1 (1-0)

Meggyőző játékkal, magabiztos sikert aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink közül Takács duplázott, mellette Bajzát és Medgyes talált be.

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a 13. helyen állomásozó Cegléd látogatott a 4. helyezett Mezőkövesdhez április 18-án. A két csapatot kilenc hely és 17 pont választotta el a tabellán, így a papírforma hazai sikert ígért. Az előző fordulóban mindkét gárda döntetlent játszott, csapatunk Soroksáron, míg a Cegléd pályaválasztóként a Sopron ellen szerzett egy pontot.
A két gárda közelmúltban lejátszott összecsapásai felemás mérleget mutatnak. Két évvel ezelőtt a ceglédiek oda-vissza legyőzték az NB II-es bajnokságot megnyerő együttesünket. Az őszi ceglédi mérkőzésen azonban Balajtiék örülhettek, miután labdarúgóink Takács és Baracskai találataival 2-0-ás sikert értek el.


Szemfüles találat

A találkozó első 10 perce eseménytelenül telt, majd két perc alatt két nagy kövesdi helyzet alakult ki a ceglédi kapu előtt. A 11. minutumban Molnár passzolt Kulcsárhoz, aki remekül ugratta ki a leshatárról teljesen tisztán kilépő támadót, de a labdát Tóth szép vetődéssel összeszedte Molnár elől. Kevéssel ezután Bajzát mesteri tekerése csattant a felső lécen. A vendégek a 19. percben villantak meg először, ekkor Majoros alapvonalról belőtt labdáját Koós próbálta kapura lőni, de Sváb szorításában nem járt sikerrel. Egy perccel később a túloldalon Bajzát készítette le lövésre a játékszert Kulcsárnak, aki kevéssel a ketrec fölé helyezett. A 23. minutumban Sváb nagyszerű beadását Tóth öklözte ki, a labda éppen Takács elé került, a középpályás pedig 16 méterről remek helyzetfelismeréssel lágyan a kapu jobb felső sarkába helyezett. Öt perccel később Szabó szögletét követően Majoros bombája vágódott le a védőkről, az ellentámadás végén pedig egy szabadrúgás variáció után Kulcsár tekert kevéssel a keresztléc fölé mintegy 22 méterről. A 33. minutumban Bajzát ugratta ki nagyszerűen Molnárt, a támadó egy kicsit hosszan vette át a játékszert, így oda lett a lehetőség. Tíz perccel a félidő vége előtt Koós jobb oldali beadása után Koncz puskázott el egy ígéretes lehetőséget, míg gyakorlatilag az ellentámadás végén Takács beívelését követően Bajzát kellemetlen kísérletét védte Tóth óriási bravúrral. Az utolsó öt perc is bővelkedett eseményekben. A 41. percben Kulcsár húzott el a bal szélen, visszatett labdáját Takács szúrta kapura, Tóth szépen hárított. A következő minutumban Farkas kínálta meg távolról Kunságit, csapatunk kapusa lábbal mentett. A játékrész utolsó lehetősége Tajthy előtt adódott, a középpályás, Kulcsár szabadrúgása után tüzelt kevéssel a jobb alsó sarok mellé.


Gólzáporos játékrész

A következő helyzetre a 61. percig kellett várni, amikor is egy bal oldali ceglédi sarokrúgást követően Szabó bólintott pontatlanul az ötösről. A kihagyott lehetőségért góllal bűnhődtek Szabó István tanítványai, ugyanis két perccel később Tajthy passzával Bajzát lódult meg, aki miután lerázta magáról a védőjét 22 méterről a léc alá bombázott. Negyedórával a meccs vége előtt lényegében eldőlt a három pont sorsa. Egy gyors kövesdi akció végén Bajzát kapott jó átadást Takácstól. A rutinos támadó rövid labdavezetés után tökéletesen tette középre a labdát az alapvonalról, a lendületből érkező Takács pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba bólintott. A ceglédi szépítőgól a 82. percben jött össze, ekkor egy bal oldali beadás után Balog fejelt közelről a léc alá. Három perccel később Tajthy távoli kísérletét védte magabiztosan Tóth, míg a 87. minutumban Kormos bólintott szorongatott helyzetben a ketrec fölé. Balog nem sokkal később közel járt a duplázáshoz, azonban távoli lövése a jobb oldali kapufán csattant. A mérkőzés utolsó percében egy villámgyors hazai támadás végén Máté gurított középre az alapvonalról, a jól helyezkedő Medgyes pedig közelről a jobb alsó sarokba helyezett. A ráadásban még Koós szabadrúgása okozott veszélyt, de az eredmény már nem változott, együttesünk magabiztos győzelmet aratott a Cegléd ellen.
Lucsánszky Tamás csapata továbbra is a 4. helyen áll 44 ponttal, csapatunk hátránya hat pont a listavezető Vasas mögött. Az ezüstérmes pozíciót a Gyirmót foglalja el 48 ponttal, míg a Békéscsaba 45 egységgel áll a dobogó legalsó fokán.


Fontos meccs Egerszegen

Labdarúgóink legközelebb a nagy múltú, jelenleg 8. helyen állomásozó Zalaegerszeg vendégeként lépnek pályára a hétvégén. A bajnoki összecsapás április 25-én, szombaton 18 órakor kezdődik a ZTE Aránéban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Ceglédi VSE 4-1 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Kovács J. (Becséri, Szalai)
Mezőkövesd: Kunsági - Sváb, Dvorschák, Szeles, Hegedűs Cs., Tajthy, Kulcsár (Nyilas), Takács (Medgyes), Hegedűs D., Molnár, Bajzát (Máté). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Cegléd: Tóth - Dóczi, Albert, Makrai, Farkas, Vattai (Urbán), Szabó D. (Farkas), Koós, Balog, Koncz, Majoros (Kormos). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Takács 2' (22 és 75.p), Bajzát (63.p),Medgyes (90.p), illetve Balog (82.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek