Ugrás a tartalomhoz

Fergeteges előadás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Andrew Bergman: Társasjáték New Yorkban című vígjátékát nézhették meg az érdeklődők a Közösségi Házban április 16-án.

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. által szervezett felnőtt bérletes sorozat 4., azaz záró előadását az Éless-Szín vitte színpadra. A két felvonásos darab története egy műkereskedő házaspárról szól, akik nyugodtan élik életüket egy igényesen berendezett New York-i lakásban. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor a feleség nővére és férje váratlanul betoppan. A rokonok Buffalóba utaznak azért, hogy elrendezzék a kicsapongó életet élő lányuk zűrös ügyeit, azonban a velük élő édesanyjukat, Sophie-t nem szeretnék egyedül hagyni, ezért a műkereskedő házaspárra bízzák. A kedves, udvarias, ugyanakkor szókimondó, éles nyelvű hölgy megjelenését követően lavina indul el, komikus helyzetek egész sora kezdődik. Ezzel azonban a bonyodalmak még korántsem érnek véget, mivel egy szép napon megjelenik Maurice, a világhírű festőművész, a komikus szituációk száma pedig még tovább növekszik.
Az Éless-Szín fergeteges előadását Koncz Gábor rendezte. A szereposztás önmagában is garantálta a felhőtlen szórakozást, hiszen olyan kiváló művészek léptek színpadra, mint Esztergályos Cecília, Ábel Anita, Valler Gabriella, Koncz Gábor, Incze József és Éless Béla. A kétórás darab hatalmas sikerét a közönség szűnni nem akaró vastapsa hűen tükrözte az előadás végén.


Állítsa össze az évad programját és nyerhet!

Szeretné összeállítani a jövő évi felnőtt bérletes műsor programját? Most megteheti, ugyanis a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. közvélemény-kutatást tart, így kiderül, hogy mely színdarabokat tekintenék meg a legszívesebben a 2015/2016. színházi évadban. Ehhez az alább felsorolt 10 darab közül ötöt kell megjelölni, majd névvel és elérhetőséggel eljuttatni a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft.-hez. Szavazni április 30-án 12 óráig lehet facebook-on privát üzenetben, vagy pedig a muvszervezo.kozkincstar@gmail.com e-mail címen!
Voksaikat személyesen is leadhatják a Közösségi Ház aulájában található gyűjtőurnába, ahol szavazólapot is találnak. A határidő ez esetben is április 30-a 12 óra!
A szavazók között három két főre szóló bérletet sorsolnak ki! A nyerteseket a megadott elérhetőségeken értesítik!
A voksolással kapcsolatos egyéb információkért keressék a Közösségi Ház munkatársait a 49/500-135-ös telefonszámon vagy személyesen Mezőkövesden, a Szent László tér 24 szám alatt.

A színdarabok:

1. BERNARD SLADE: JÖVőRE VELED UGYANITT
romantikus vígjáték 2 részben/Bánfaly Stúdió

2. SAUL O’HARA: LESZEK AZ ÖZVEGYED
krimi komédia 2 részben/Éless-Szín

3. VASZARY JÁNOS: MA ÉJJEL SZABAD VAGYOK
zenés bohózat 3 részben/Éless-Szín

4. PAPRIKÁSCSIRKE, AVAGY STEX ÉS NEW YORK
zenés vígjáték 2 részben/Gergely Theáter

5. SHAFFER: KI FUT A Nő UTÁN
vígjáték 2 részben/Ivancsics Ilona és Színtársai

6. ÖRKÉNY: MACSKAJÁTÉK
tragikomédia 2 részben/Ivancsics Ilona és Színtársai

7. LOUIS VELLE: RANDEVÚ PÁRIZSBAN, AVAGY SZENTELTVÍZ ÉS KOKAIN
komédia 2 részben/Fogi Bulvárszínház

8. HALÁSZ–EISEMANN–BÉKEFFI: EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI
zenés vígjáték 2 részben/Fogi Bulvárszínház

9. S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve
2 részben/Csiky Gergely Színház

10. POZSGAI ZSOLT – SZERETLEK, FAUST!
drámai játék 2 részben/Újszínház

B. K.

Kapcsolódó hírek