Ugrás a tartalomhoz

Lakossági fórum a Rendelőintézet felújításáról (videóval)

Lakossági fórumot tartottak a Városi Rendelőintézet fejlesztésével kapcsolatban április 20-án a Közösségi Házban.

Az eseményen elsőként ifj. Szilvási András, a kivitelezést végző Szilvási Építő Kft. ügyvezetője mutatta be a 2014 decemberétől, a munkaterület átvételétől eltelt időben elvégzett munkát. A felújítást a rendelőintézet második szintjének átalakításával, a külső homlokzati munkával kezdték el. A második emelet munkálatait március végére befejezte a cég, jelenleg egyebek mellett a középső szinten dolgoznak, ahol a bontási, átalakítási munkái lezárultak, már a gépészeti, villamossági vezetékelési munkák zajlanak. Emellett már áll a tetőtér tetőszerkezete, valamint az épület környékének tereprendezését, növényesítését is elkezdte már a cég.
A kivitelezést végző cég képviselője elmondta azt is, hogy a tervek szerint egy hónapon belül végeznek az első emelet átalakításával és felújításával, amelyet követően az alsó szinten folytatják majd a munkát. Az épület teljes korszerűsítése előreláthatólag június közepére, végére lezárul.
A fórumon a munka menetét követően a jelenlévők arról kaphattak tájékoztatást, hogyan befolyásolja a fejlesztés a Rendelőintézetben folyó szakrendelések helyszíneit, menetét. Erről dr. Tóth József, az egészségügyi intézmény orvos-igazgatója beszélt. Elmondta, hogy a második emeleten már zökkenőmentesen folynak azok a rendelések, amelyek korábban is ezen a szinten voltak. Hozzátette, hogy az első emeleti ellátások az udvari épületben, a sebészet a második emeleten, a röntgen pedig a tüdőgondozóban kapott helyet a felújítás idejére.
A fórum zárásaként az önkormányzat képviseletében Vigh Henrik, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Iroda vezetője szólt néhány szót, aki egyebek mellett kiemelte, hogy az önkormányzat ingyenessé tette a rendelőintézet környékén található parkolókat a felújítás idejére. Mindhárom szakember megköszönte és továbbra is kérte a lakosság türelmét.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek