Ugrás a tartalomhoz

Csúnya vereség

Mezőkövesd hírei

Zalaegerszegi TE – Mezőkövesd Zsóry 4-0 (1-0)

Nagy vereségbe szaladt bele városunk NB II-es felnőtt csapata a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a mezőny közepén állomásozó Zalaegerszegen maradtak pont nélkül.

A Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a nagy múltú, jelenleg 8. helyen álló dunántúli gárda fogadta Kulcsárékat április 25-én. A dunántúliak a másodosztályú pontvadászatban 24 mérkőzésen 29 pontot szereztek, míg labdarúgóink 44 ponttal a 4. helyről várhatták a hétvégi összecsapást.
Együttesünk ősszel nem tudta legyőzni hazai környezetben a zalaiakat, ugyanis Molnár és Délczeg találataival 1-1es döntetlen született. A feljutási esélyek életben tartásához azonban ezúttal győzelmi kényszerben kellett futballozniuk Takácséknak. Csapatunk annak tudatában léphetett pályára a ZTE Arénában, hogy vendégként még nem nyert bajnoki mérkőzést 2015-ben, labdarúgóink ezt a negatív sorozatot igyekeztek megszakítani szombaton kora este.


Kimaradt ziccerek

A találkozót Bajzáték kezdték aktívabban, ennek ellenére az első lehetőség a hazaiak előtt adódott a 4. percben, azonban a távoli lövést Kunsági kivédte. A 9. minutumban Bajzát beadása után Takács tüzelt kevéssel a kapu mellé mintegy 16 méterről. Labdarúgóink továbbra is lendületben maradtak, és a 12. percben a hazai szögletzászlónál végezhettek el szabadrúgást. A beívelés után az ide-oda pattogó játékszert Tajthy küldte kapura, de kísérlete az alapvonalon kívül landolt. A következő támadás végén egy hazai szabadrúgás okozott veszélyt, Kunsági azonban remek mozdulattal kiöklözte a jól helyezett távoli löketet. A 26. percben Bajzát előtt adódott komoly lehetőség a gólszerzésre, azonban a támadó rosszul találta el a labdát, így nem született meg a mérkőzés első találata. A folytatásban is labdarúgóink játszottak fölényben, mégis a zalaiak szereztek vezetést a 40. percben, akik Daru közeli fejesével jutottak előnyhöz.


Kiállítás és újabb gólok

Fordulás után két nagy egerszegi helyzet maradt ki. A kezdés után két perccel egy 16 m-ről megeresztett lövést tornászott ki nagy bravúrral a léc alól Kunsági, majd a szögletet követő közeli fejes jutott át kis híján a gólvonalon. Az 53. minutumban még nehezebb helyzetbe sodródtak labdarúgóink. Ekkor Kulcsár Vittmannal harcolt a labdáért, miközben szabálytalankodott a hazai játékossal szemben, amiért a játékvezető másodszor is felmutatta neki a sárga lapot, így kiállította a középpályást. A hazaiak éltek a lehetőséggel és alig két perc alatt kihasználták az emberelőnyt, miután Babati távoli szabadrúgása vágódott a gólvonal mögé a felső lécről. Együttesünk a két gólos hátrány ellenére mindent megtett a szépítésért, ugyanakkor egy órányi játék után tovább nőtt a felek közötti távolság, ugyanis Daru jól helyezett 18 m-es szabadrúgása kötött ki a hálóban. A harmadik találat után már felszabadultan és ötletesen futballoztak a vendéglátók, akik többször is eljutottak csapatunk kapujáig. Lendvai Miklós tanítványai a 63. percben növelhették volna előnyüket, de Babati ígéretes próbálkozását Kunsági kiütötte a gólvonal elől. A 65. percben Takács villanása okozott veszélyt a zalai kapu előtt, de lövése a keresztléc érintésével hagyta el a játékteret. A játékrész felénél Babati lépett ki egy remek indítás után, majd 15 méterről lőtt, Kunsági hatalmas védéssel őrizte meg kapuját az újabb góltól. Az utolsó negyedóra két nagy ZTE helyzettel indult. A 77. minutumban Kunsági elvetődve kaparintotta meg a játékszert Városi elől, míg két perccel később egy hazai fejes csattant a felső lécen. A 82. percben azonban egy nagy kapu előtt kavarodás végén Murai pöccintett két lépésről a hálóba, így a dunántúli gárda fölényes győzelmet aratott labdarúgóink felett.
Lucsánszky Tamás csapata öt fordulóval a bajnokság vége előtt változatlanul a 4. helyen áll a tabellán 44 ponttal. Hegedűsék hátránya 9 pont a listavezető Vasas és 7 egység a 2. helyezett Gyirmót mögött. A bronzérmes helyen álló Békéscsaba 48 pontot szerzett.


A Csákvár ellen javíthatnak

Labdarúgóink legközelebb a 10. pozícióban állomásozó Csákvárt látják vendégül Mezőkövesden. Az összecsapás május 2-án, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

ZTE FC - Mezőkövesd Zsóry 4-0 (1-0)
Zalaegerszeg, 1000 néző
Vezette: Berger József (Kovács II. Gábor, Vígh-Tarsonyi Gergő)
ZTE: Szappanos – Simonfalvi, Króner, Forgács, Bedi, Kovács G. (Murai 61.p), Vittman (Városi 66.p), Szakály, Babati, Daru, Délczeg (Bíró 31.p). Vezetőedző: Lendvai Miklós
Mezőkövesd: Kunsági – Sváb, Dvorschák, Tajthy (Balajti 60.p), Hegedűs Cs., Szeles (Gengeliczki 46.p), Hegedűs D., Takács, Kulcsár, Molnár, Bajzát (Máté 46.p). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólok: Daru 2' (40., és 61.p), Babati (55.p), Murai (81.p).
Kiállítva: Kulcsár (53.p)

Kapcsolódó hírek