Ugrás a tartalomhoz

Gyors gól döntött

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Villámgyors góllal szerezte meg a győzelmet városunk NB II-es felnőtt együttese a pontvadászat hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a tavasszal jó formában lévő Csákvárt fektették két vállra.

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a 10. helyezett Csákvárt fogadták labdarúgóink május 2-án. Ellenfelünk kifejezetten jó teljesítményt produkál a tavaszi szezonban. A Fejér megyeiek ősszel 11 pontot szereztek, ezzel szemben 2015-ben már 18 egységet gyűjtöttek. Mindez azt jelenti, hogy tavasszal hárommal több pontot szereztek, mint Bajzáték. A csákváriak tavasszal legyőzték többek között a Szolnokot, a Soroksárt, és a Siófokot, továbbá pontot raboltak a feljutásra esélyes Békéscsabától, valamint a tavasszal remekül szereplő Soprontól is.
ősszel együttesünk 3-0-ás sikert ért el a két csapat összecsapásán, viszont a győzelemben aktív részt vállaló Kulcsár eltiltás miatt nem lehetett ott a gyepen. Ráadásul a Zalaegerszegen kiállított középpályással közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, így a játékos a bajnokság hátralévő négy összecsapásán már nem lép pályára.


Villámgyors találat

A találkozó kiválóan kezdődött együttesünk számára. Labdarúgóink már az első percben veszélyes helyzetet alakítottak ki, de Balajti bal oldali beadása után Dulló még szögletre tudott menteni. Molnár sarokrúgását követően viszont a teljesen tisztán maradt Máté mintegy 8 méterről a kapu bal oldalába helyezett, így Lucsányszky Tamás csapata nem egészen másfél perc elteltével előnybe került. Az 5. percben ismét Balajti jeleskedett az előkészítésben. Ezúttal a 16-oson belül három csákvári védő szorításában passzolt vissza Tajthy elé, aki állítgatás nélkül célozta meg a vendégek ketrecét, azonban Milinte szépen védte a középpályás kísérletét. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a játék. A Fejér megyei gárda első lehetőségére a játékrész feléig kellett várni. Ekkor Molnár Csaba tette le a labdát Domjánnak, akinek a 20 méteres löketét Kunsági a léc alól ütötte ki. A csákvári szögletet követően egy gyors kövesdi akció futott a gyepen. A támadás végén Takács a földről felállva szúrta kapura a játékszert, Milinte vetődve hatástalanította a próbálkozást. A 27. minutumban egy vendég bedobás után Nyilasi lőtte élesen középre a labdát, de az előrevetődő Molnár Csaba centikkel lemaradt a beadásról. Öt perccel később az agilisen futballozó Molnár Csaba vette célba a kaput 25 méterről, lövése kevéssel a keresztléc fölött zúgott el. Tíz minutummal a szünet előtt nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki a látogatók. Molnár Csaba szöglete után Horváth néhány lépésről a jobb oldali kapufa mellé lőtt. A 40. percben ismét a vendégek dolgoztak ki egy helyzetet, ekkor ismét Molnár Csaba térült-fordult a 16-oson belül, majd váratlanul célba vette a ketrecet, de Kunságit nem tudta meglepni, a rutinos hálóőr szépen védett. A 42. percben Kocsis lőtt 17 méterről a bal alsó sarok mellé.


Kimaradt ziccerek


A második félidő 3. percében Medgyes kapott remek kiugratást, majd két-három szép  csel után kevéssel a bal felső sarok mellé-fölé tüzelt. Két minutummal később egy szép hazai akció végén Máté bólintott szorongatott helyzetben a jobb alsó sarok mellé. Az 58. percben Hajdú megkerülős csellel játszotta tisztára magát, az élesen belőtt labdát Kunsági lábbal hárította a csákvári támadók elől.
A 72. minutumban egy bal oldali kövesdi akció után Balajti kapott jó indítást, majd 18 méterről a jobb alsó sarok mellé bombázott. A vendégek egy perccel később szinte lekopírozták a kövesdi akciót, a túloldalon Molnár Tibor lőtt laposan ugyancsak a jobb alsó sarok mellé. A dunántúliak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, viszont a védelmük többször is fellazult, így labdarúgóink többször is veszélyes akciókat alakítottak ki. Tíz perccel a találkozó vége előtt eldőlhetett volna az összecsapás, amikor is Máté vezethette Milintére a játékszert, azonban a lapos lövése elsuhant a bal alsó sarok mellett. Együttesünk két perccel később ismét meccslabdát hibázott. Ekkor Molnár Gábor csapott le egy rosszul helyezett keresztlabdára, majd végig nyargalt a csákvári térfélen, azonban közeli próbálkozását Milinte kiütötte, Balajti ismétlése pedig levágódott a védőkről. Az utolsó pillanatig nyílt mérkőzés 93. percében Baracskai szerzett labdát, de beadását Milinte lehúzta, így az eredmény nem változott a lefújásig. A ráadás pillanataiban a játékvezető kiállította a kispadon ülő Medgyest, így a kövesdi támadó minden bizonnyal eltiltásra számíthat.


Maradt a különbség

Labdarúgóink a győzelem ellenére nem tudtak közelebb araszolni a riválisokhoz, ugyanis a feljutásért harcban állók közül mindenki három pontot szerzett a hétvégén. A tabellát a Vasas vezeti 56 ponttal, az 54 egységgel álló Gyirmót, az 51 pontos Békéscsaba és a 47 pontos Mezőkövesd előtt.
Csapatunk legközelebb a 6. helyen álló Sopron gárdájához látogat. A bajnoki találkozó május 9-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Soproni Városi Stadionban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Farkas Á. (Aradi, Mohos)
Mezőkövesd: Kunsági - Sváb, Szeles, Dvorschák, Búrány, Medgyes (Baracskai, 93.p), Tajthy, Takács, Molnár (Nánási, 92.p), Balajti (Nyilas, 66.p), Máté. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Csákvár: Milinte, Kocsis, Dulló, Hajdú, Szalai, Nyilasi (Mihály, 66.p), Domján, Bakos, Horváth, Molnár Cs., Molnár T. (Varga, 80.p). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gól: Máté (2. perc)
Kiállítva: Medgyes (kispadról, 92. perc)

Kapcsolódó hírek