Ugrás a tartalomhoz

Újítások, program kavalkád, tavalyi árak (videóval)

Intenzíven készül a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő a strandszezonra. A létesítményben jelenleg egy nagyszabású fejlesztés, beruházás zajlik. A szezon ideje alatt főként csak az uszodát érintik a munkálatok, így a kinti medencékben zavartalanul pihenhetnek a vendégek.

„Május 1-jére feltöltöttük a családi medencét, ahol a gyógymedence, a gyermekmedence, a sekély-, illetve élménymedence is működik már. A kinti gyermekmedencét május végére, a gyermeknapra töltjük fel. A korábbi évek tapasztalatából kiindulva, a korán érkező lengyel vendégek igényeihez mérten május végére a hullámmedence is várja majd a fürdőzőket. A körmedence pedig június közepétől igénybevezető” – mondta el Vámos Zoltán fürdővezető.
A nyár során számos programmal várják a látogatókat. A következő nagyrendezvényük júliusban a Zsóry Fesztivál lesz. A 3 napos programon a fő fellépő a Hooligans lesz. Tavaly óta a fesztivál a Bükkalja Kulturális Körképe néven indult el, amelyre pályázatot nyújtottak be, hogy a környék látnivalóit, értékeit is megjelenítsék a programok sorában. Így kiállítóként megjelenik majd például Eger, Noszvaj, a Poroszlói Ökocentrum is. Emellett egészség-megőrzési, illetve gyermek programok is lesznek.
„A nyár során új koncepciót kapott az éjszakai fürdőzés lehetősége, amelyet a Magyar Fürdőszövetség programjaival, – például a Szent Iván Éjszaka, a Strandok Éjszakája – szeretnénk párhuzamba hozni. Valamint összekapcsolnánk az éjszakai fürdőzést a városban zajló nagyobb rendezvényekkel, hogy az arra érkező vendégek az estéjüket a fürdőben zárhassák le. Az elképzelések szerint az egyik ilyen települési program, ahová csatlakoznánk az I. Matyó Világtalálkozó lenne. Idei évi újítás, hogy az augusztus 20-ai hosszú hétvégére, 21-22-ére programot szervezünk a fürdőbe, ahol többek között a népszerű Kowalszky meg a Vega együttes koncertezik majd” – vázolta fel a szezon eseményeit a fürdővezető.
Tekintettel az építkezésre a fürdő idén nem vezeti be a szezonális jegyet, azaz a téli, szezonon kívüli jegyárak lesznek érvényben. Emellett az éjszakai fürdőzés belépőjegyének ára sem változik. A mezőkövesdiek továbbra is kedvezménnyel látogathatják a fürdőt, amely kedvezmény az önkormányzat jóvoltából január 1-jétől tovább bővült.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek