Ugrás a tartalomhoz

Hasznos információk (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi Reuma Klub működéséről, valamint a szociális ellátást érintő kérdésekről hallgattak meg beszámolót a Mezőkövesdi Idősügyi Tanács tagjai április 30-án.

Az eseményen elsőként a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete „Együtt-Egymásért” Reuma Klub vezetőjének, Laki Zsuzsannának a beszámolóját hallgathatták meg a jelenlévők. A klub vezetője elmondta, hogy a megalakuláskor 85 fővel kezdték meg működésüket, míg napjainkban már 160 taggal büszkélkedhetnek. A tagok érdeklődése szerteágazó, ezért egyebek mellett természetgyógyászattal, gyaloglással és egészséges életmóddal foglalkozó összejöveteleket tartanak, ahol  szakemberek előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Ezen felül rendszeresen lehetőség nyílik egészségmegőrző masszázsra is.
A közbiztonsággal kapcsolatos információkról Szerencsi Árpád alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője, míg a város helyzetéről dr. Fekete Zoltán polgármester tájékoztatja minden évben a tagokat. A Városi Rendelőintézet felújításáról dr. Tóth József igazgató mondta el a legfontosabb ismereteket.
Az összejöveteleken minden hónapban felköszöntik a születés-, és névnapot ünneplőket, illetve kirándulásokat szerveznek, évente akár több alkalommal is. Tavaly a Börzsönybe és Egerbe látogattak el. A tevékenységükről elmondta, hogy részt vesznek a városi rendezvényeken, a Civil Forgatagon, illetve a Majálison, ahol a szervezet tagjai főzni szoktak. A mezőkövesdi Lábkatlantyúkfőző versenyen szintén rendszeresen részt vesznek, itt tavaly 3. helyezést értek el és egy különdíjat is megnyertek.


A szociális ellátásokról

Második napirendi pontban dr. Koncz Judit, a Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Szociális Irodájának csoportvezetője ismertette a szociális ellátásokat érintő változásokról a tagságot. Beszélt egyebek mellett a március 1-jén bevezetett települési támogatásról, amely akár átmeneti jelleggel is adható. Ezen kívül megemlítette azokat a támogatásokat, melyeket saját forrásból biztosít az önkormányzat, köztük a szemétszállítással, a helyi buszközlekedéssel, illetve az ingyenes és kedvezményes fürdőbelépővel kapcsolatos tudnivalókat ismertette. A támogatásokról bővebb információért a Hatósági és Szociális Irodát kereshetik fel az érdeklődők.
Az összejövetel utolsó pontjában indítványokat és javaslatokat vitattak meg a résztvevők.

B. K.

Kapcsolódó hírek