Ugrás a tartalomhoz

Újabb lépés az egészségért (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ünnepélyes keretek között két impozáns labdarúgópályát adtak át a Dohány úti-, valamint a Móra Ferenc úti Tagóvodában. A beruházásnak köszönhetően bővültek a két intézmény sportolási lehetőségei.

A két kisméretű műfüves játéktér városunk önkormányzata mellett az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány jóvoltából épült meg a tagintézményekben. A május 8-án megrendezett átadó ünnepségen elsőként Ujvárosi Lászlóné, a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy az elmúlt években minden tagintézményükben zajlott felújítás vagy bővítés, így a gyerekek sokkal komfortosabb és korszerűbb épületekben tölthetik az idejüket. Hozzátette, a továbbiakban is azon dolgoznak, hogy minél színvonalasabb körülményeket biztosítsanak a gyerekeknek. „Az egészséges életmód egyik alapfeltétele a rendszeres testmozgás. Nagy örömmel tölt el, hogy két tagintézményünkben is sikerült megteremteni, illetve bővíteni a biztonságos sportolás lehetőségét. A pályák mindenkét helyen a gyerekek igényeinek megfelelően készültek.”  – mondta Ujvárosi Lászlóné. Ezt követően megköszönte mindenkinek a munkáját és támogatását, aki hozzájárult a pályák létesítéséhez.


Az egészséges életmód jegyében

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium Miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy értékét tekintve nem nagy volumenű, mégis fontos beruházás valósult meg. Hangsúlyozta a rendszeres testmozgás fontosságát, amelyre már gyermekkorban rá kell nevelni a fiatalokat, ezt a célt szolgálja az óvodai pályák megépítése is. Elmondta, nem volt könnyű elindítani a sport infrastrukturális fejlesztéseket az országban, melyhez szemléletváltásra is szükség volt, ugyanakkor napjainkra komoly eredményeket sikerült elérni ezen a területen is. “Az elmúlt évtizedekben hagytuk a meglévő pályákat leamortizálódni, illetve sokat be is zártak ezek közül. A Kormány felismerte a testmozgás fontosságát és 2010-től megteremtette annak a lehetőségét, hogy a kis településeken is fejlődjön a sport infrastruktúra, ezáltal javuljanak a sportolás feltételei. Az elmúlt években sok pálya és sportlétesítmény épült, illetve újult meg ennek köszönhetően az egész országban.”– mondta Tállai András. Kiemelte, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt az Aranycsapat legendás játékosa, Buzánszky Jenő alapította, aki a sport iránti elhivatottságával és szeretetével mindenki számára példa lehet. Végezetül megköszönte mindenkinek a támogatását és segítségét, aki részt vett a projekt megvalósításában.


Jelentős támogatás

Dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere beszédét azzal kezdte, hogy a képviselő-testület 5,7 millió Ft-ot szavazott meg a beruházásra, így az önkormányzat közel 6 millió Ft-tal támogatta a két pálya építését. "Ennek a fejlesztésnek nem az az elsődleges célja, hogy sportolókat neveljünk, hanem az, hogy a gyerekeink egészségesek legyenek. Szeretnék köszönetet mondani a Kormánynak, hogy a társasági-adó támogatási rendszerrel elősegítette a sportcélú fejlesztéseket, ugyanis a döntés nélkül nem lett volna lehetőségünk ezeknek a pályáknak az építésére sem. Ha összefogunk, minden célt el tudunk érni.” – fejezte be gondolatait a városvezető. Dr. Fekete Zoltán köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a projektben, külön kiemelte azokat az óvónőket, akik a pálya használatával kapcsolatos oktatást elvégezték.


Közel száz pálya épült

Ezt követően Takács Tímea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöki asszisztense osztotta meg gondolatait. Kiemelte, hogy a mezőkövesdiekkel együtt már 95 pályát adtak át az alapítvány segítségével. „Az eddig átadott létesítményekkel mintegy 20 000 gyermek rendszeres testmozgásának sikerült megteremtenünk a feltételeit. Örömmel mondhatom, hogy néhány hónap múlva már közel 150 pálya áll majd az óvodások rendelkezésére. Azt gondolom, hogy erre az eredményre Buzánszky Jenő is nagyon büszke lenne.”– emelte ki Takács Tímea. Az alapítvány a műfüves játéktér mellett a pályához labdákat és különböző használati tárgyakat, továbbá a pálya használatához oktatóanyagot biztosított az óvoda részére.


Birtokba vették a gyerekek

A beszédeket követően Tállai András miniszterhelyettes, dr. Fekete Zoltán polgármester, Takács Tímea elnöki asszisztens és Ujvárosi Lászlóné intézményvezető  közösen átvágta a nemzeti színű szalagot, ezzel hivatalosan is átadták az új pályát. Ezt követően a gyerekek vették birtokba a játékteret, és egy 20 perces bemutatót tartottak a jelenlévőknek. Az ünnepség hangulatát két nagycsoportos óvodás, Korpás Róbert és Molnár Csenge verses előadása emelte.

B. K.

Kapcsolódó hírek