Ugrás a tartalomhoz

Közlekedik a család (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

11 család vett részt a Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági verseny mezőkövesdi fordulóján május 10-én.

Az Országos Rendőrfő-kapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett versenyhez a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság is csatlakozott idén. A program célja, hogy felhívják a családok figyelmét a biztonságos közlekedésre, a szabályok betartására, illetve új ismereteket szerezhessenek, illetve elmélyítsék tudásukat a résztvevők.
A mezőkövesdi fordulóra 11 család nevezett be.
 A családoknak elsősegélynyújtó illetve kerékpárosokra és autósokra vonatkozó KRESZ totót kellett kitölteniük, eztután teljesíteniük kellett a kerékpáros és az autóvezetési ügyességi pályát. Vasárnap délelőtt 11 család mérte össze tudását. Az elméleti és az ügyességi pályákon túl a résztvevők kipróbálhatták speciális szemüvegek segítségével, milyen is lehet közlekedni alkohol, illetve drog fogyasztását követően. Emellett motoros szimulátorral is játszhattak az érdeklődők.
A mezőkövesdi forduló győztese egy mezőkeresztesi család lett, akik automatikusan feljutottak a verseny megyei fordulójára, amelyet május 16-án rendeznek majd meg. A megyei megméretésre azonban a családok ettől függetlenül is nevezhetnek. A Közlekedik a család vetélkedő országos döntőjét majd a nyáron a Hungaroringen tartják meg.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek