Ugrás a tartalomhoz

Angyal a padláson (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Angyal a padláson címmel nyílt kiállítása Fekete Zoltán miskolci fotóművésznek május 21-én.

A Közösségi Ház aulájában művészi, fekete-fehér portré és akt fotókat láthatnak az érdeklődők. Fekete Zoltán fekete-fehér képeit az esemény keretében dr. Patrus Sándor, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének elnöke méltatta. Beszédében számot vetett a művész eddigi pályájáról, kiemelve a nemzetközi pályázatokon való kimagasló teljesítményeit.
Fekete Zoltán fotóművész tudatosan csak 2006 óta hódol a fotóművészetnek, akkor lépett be a Miskolci Fotóklub Egyesületbe és vesz részt hazai és külföldi fotópályázatokon. 2007-ben Békéscsabán az V. „Csak tiszta forrásból” pályázat különdíjasa lett. 2011-ben a 41. Észak-Magyarországi Fotóművészeti Szemlén első helyezést ért el. 2013-ban Budapesten megrendezett I. Perlensis Nemzetközi Fotószalonon FIAP arany medált nyert. Különböző nemzetközi kiállításokon kerültek falra a képei. Így például láthatták alkotásait Ukrajnában, Lengyelországban, Szlovákiában, Boszniában, Szerbiában, Németországban, Nagy-Britanniában, vagy épp Argentínában.
Dr. Patrus Sándor elmondta azt is, hogy külön öröm számára, hogy Fekete Zoltán fekete-fehér képeket alkot, ezzel még művészibbé téve munkáit. Hangsúlyozta, hogy a fotóművész különleges tehetséggel, érzékkel nyúl a fényképezőgéphez a műteremben és a szabadban egyaránt.
Fekete Zoltán művész a kiállítás címével kapcsolatban azt emelte ki, hogy képeivel igyekszik az emberit bemutatni, hogy minden emberben jelen van a jó, a fény, az árnyék, az emberség és az esendőség. Ezeket szeretné képeivel éreztetni, bemutatni.
A megnyitón az egyedi stílusú, az emberi szépségeket, esendőséget bemutató fényképek mellett Elek Boglárka hegedűművész játékában is gyönyörködhettek a jelenlévők. A tárlat június 22-ig tekinthető meg.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek