Ugrás a tartalomhoz

Befejeződött a Rendelőintézet első emeletének átalakítása (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Május 29-től költöznek vissza a szakrendelések a Rendelőintézet első emeletére. A munka ezt követően a földszinten folytatódik majd.

Május 29-én a fül-orr-gégészet, a fizikoterápia, jövő héten az ideggyógyászat, a belgyógyászat költözik vissza az udvari épületből az első emeletre. Szintén a következő héten visszakerül az ultrahang a második emeletről az első szintre, a végleges helyére, valamint a röntgen is visszaköltözik. A sebészet egyelőre még marad a második emeleten, az új, beszerzés alatt álló eszközök megérkezését követően kerülnek majd le a középső szintre.
A visszaköltözés után a kivitelező az épület földszintjén folytatja majd a munkát, ezért erről a szintről is átkerülnek az ellátási formák, rendelések, irodák. Elsőként a védőnők és a gyermekorvosi rendelők   az udvari lapos tetős épületben lesznek elérhetőek. A földszint még jövő héten működni fog, fokozatosan kerülnek át ideiglenes helyükre az ott található szolgáltatások. Ezt követően a szintet lezárják, így az első, illetve második emeleti rendelőket a tüdőgondozót és a főépületet összekötő folyosó felől lehet majd megközelíteni. A kartonozó pedig a tüdőgondozóban kap majd helyet ideiglenesen.
A pályázat révén új ellátási formák is lesznek a Rendelőintézetben, amelyek közül van, ami már igénybe is vehető. A nappali ellátások közül korlátozottan, de elindult az infúziós kezelés, valamint júniustól már kérhető a házi betegápolási szolgáltatás is. Az átköltözések után, tehát a tervek szerint jövő hét végén kezdik meg a földszint felújítását, azonban ezekkel a folyamatokkal párhuzamosan zajlik az új tetőtér szerkezetének burkolása, illetve az udvari parkoló építése.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek