Ugrás a tartalomhoz

Új elnököt választottak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Lázárné Csirmaz Henriett, a Mezőkövesdi Tourinform Iroda vezetője lett a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület új elnöke. Erről a civil szervezet május 28-ai ülésén döntöttek.

A korábbi elnök, Kazárné Kalber Nikolett családi okok miatt mondott le a tisztségről. Az új elnök mellett még egy új tagot, egy borászatot vettek fel az Egyesület tagságába.  
Lezárták a 2014-es évet
A közgyűlés napirendjén szerepelt az Egyesület 2014. évi beszámolója is. A tájékoztatóban kiemelték, hogy 2014-ben városunk 15. alkalommal állított ki az Utazás kiállításon február 27-március 2. között, ahol kulturális díszvendég státuszt töltötte be. Az Észak-magyarországi régió május folyamán 5 alföldi nagyvárosban mutatkozott be egy-egy nagyrendezvényen, ahol a helyi TDM-eknek is lehetőségük volt pult bérlésére. Ennek keretében településünk 2014.május 23-25. között Szegeden jelent meg. Április 20-21-én immár 13. alkalommal az Egyesület szervezte meg a Matyó Húsvétot az önkormányzat és a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával. A város egyik legnagyobb rendezvényét a 2 nap során kb. 15.000 ember látogatta meg, így ez volt eddig a legtöbb látogatót vonzó húsvét. Emellett a szervezet 2014-ben is megszervezte a nyári főszezonban a Matyó Korzót a Zsóry üdülőterületen, valamint Mezőkövesd is bekapcsolódhatott az észak-magyarországi régió lengyel piacon folytatott éves kampánysorozatába is. Ennek keretében többek között 5 lengyel nagyvárosban tudtak prospektusokkal és a szolgáltatók ajánlataival megjelenni, továbbá lengyel újságírók tanulmányútjának programjába is bekerült városunk.
Idei feladatok
A tagok emellett elfogadták az Egyesület 2015. évi terveit, feladatait. Ezek között szerepel Mezőkövesd négy nyelvű városi kiadványának készítése, valamint a Zsóry fürdő prospektusának megjelentetése 10-10 ezer példányban. Településünk idén is képviseltette magát az Utazás kiállításon. Ebben az évben is megszervezték a Matyó Húsvétot, valamint lesz Matyó Korzó is újításokkal a Zsóry üdülőterületen. A 10 működő faházat, valamint az esti programkínálatot szeretnék kiegészíteni szombat esténként 4-5 helyi terméket kínáló standdal is. Az észak-magyarországi régió által szervezett lengyel piaci marketingkampányhoz idén is csatlakozik majd Mezőkövesd a Térségi TDM-en keresztül. Ennek részeként a város kiadványai és a szállásajánlatok tavasszal és nyáron várhatóan 4-5 lengyel nagyvárosba jutnak el. Júniusban online AdWords és banner kampány zajlik majd, mely a csatlakozott tagszolgáltatók lengyel nyelvű ajánlataira irányítja az érdeklődőket. Emellett nyár végén a még rendelkezésre álló letéphető térképek utángyártását is tervezik 10 ezer példányban, amely a település főbb látnivalóit, hasznos információkat és tagszállásaikat tartalmazza. Mindezeken túl az Egyesület továbbra is folytatja az online és hírlevél kampányait, amellyel igyekszik minél szélesebb körben elérni a turistákhoz.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek