Ugrás a tartalomhoz

Vereséggel búcsúztak

Mezőkövesd hírei

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)

Vereséggel fejezte be szereplését városunk NB II-es felnőtt csapata a pontvadászatban. Együttesünk a bajnok Vasas vendégeként kapott ki a bajnokság záró körében.
(Fotó: Mezőkövesd Zsóry facebook)

A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában a bajnoki címet szerző, így jövőre NB I-es fővárosi gárdához látogattak labdarúgóink május 31-én. Szanyó Károly együttese imponáló magabiztossággal vezette a tabellát, ugyanis a 63 pontos fővárosiak 5 egységgel előzték meg az ezüstéremért harcoló Békéscsabát, valamint Gyirmótot. Együttesünk számára a 4. hely megőrzése volt a cél. Csapatunk az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén két pozíciót is visszaeshetett volna a tabellán. A mérkőzés előtt labdarúgóink sorfalat állva köszöntötték a bajnokcsapatot.


Fővárosi fölény

A vendéglátók számára tét nélküli összecsapáson alaposan bekezdtek Szanyó Károly tanítványai. A 3. perben Vass remek kiugratása után Remili ziccerét védte nagy bravúrral Dombó. Két perccel később Czvitkovics sarokrúgását követően Ferenczi bólintott közelről kapura, de Dombó ezúttal is hatalmasat védett. A 8. minutumban Remili cselezte be magát a 16-oson belülre azonban az angyalföldi csatár ezúttal sem tudta megadásra kényszeríteni a remekül védő kövesdi hálóőrt. Az első kövesdi helyzetet Tajthy távoli lövése jelentette, a labda néhány centivel elsuhant Németh kapuja mellett. A 13. percben nagy gólszerzési lehetőséget hagytak ki a piros-kékek, ugyanis a Vass buktatása miatt megítélt büntetőt Remili kihagyta, pontosabban Dombó remekül védett. A 22. percben Vass szép cselekkel tisztára játszotta magát, majd átemelte a kövesdi kapus fölött a labdát, ami a keresztléc fölött landolt. A hazaiak a folytatásban is nagy fölényben futballoztak. Az első félóra végén Czvitkovics 17 méteres lökete kerülte el a kövesdi ketrecet. A 37. percben Balajti és Tajthy játszott össze, majd Tamás érkezett jó ütemben és szerelni tudta a középpályást. A játékrész vége előtt két perccel Czvitkovics tüzelt kapura, Dombó ezúttal is jól avatkozott közbe, így gól nélkül zárult az első játékrész.


Kövesdi gól, hazai fordítás

Fordulás után alig két perc kellett a hazaiaknak ahhoz, hogy helyzetet alakítsanak ki, Remili próbálkozását azonban Dombó lábbal hárította. Az 50. percben egy formás mezőkövesdi akció futott a gyepen, melynek végén Medgyeshez került a labda, aki higgadtan a hálóba lőtt. Az 57. minutumban Czvitkovics kapáslövését védte lábbal Dombó, majd Bori gyenge kísérlete kötött ki a hálóőr kezében. Egy óra elteltével a helyzetek sokaságát elpuskázó angyalföldiek egyenlítettek, miután Vass beadását Czvitkovics fejelte közelről a gólvonal mögé, ezúttal már az ihletett formában védő Dombó sem tudott segíteni. Egy perccel később a csereként beállt Izing szabálytalankodott Remilivel szemben, amiért egyből piros lapot kapott. A kövesdi játékos mindössze négy percet töltött a pályán. Az emberelőnyben játszó hazai gárda kettőzött erővel hajtott a győzelemért és újabb helyzeteket alakított ki. Húsz perccel a meccs vége előtt Dombó tornászta ki a léc alól Vass megpattanó lövését, majd 5 perccel később Tamás fejesét ugyancsak a léc alól kotorta ki a kapus. A 83. minutumban góllá érett a Vasas fölénye, Kenesei indítása után Czvitkovics lőtt a hálóba, így Szanyó Károly együttese megfordította az állást. A hazai sikert Kenesei biztosíthatta volna be, de a rutinos csatár szabadrúgását előbb a felső léc hárította a 87. percben, míg a ráadásban Dombó védte a távoli kísérletét. A mérkőzés végeredménye: Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry 2-1.


Negyedik hely

Labdarúgóink a vereség ellenére megőrizték 4. helyüket, ugyanis a két nagy rivális közül, a Sopron és a Szolnok sem tudott győzni a záró fordulóban. A bajnokságot a Vasas nyerte meg 66 ponttal. A fővárosiak mellett az ezüstérmes Békéscsaba jutott fel az élvonalba. A 61 pontos viharsarki gárdát a Gyirmót követi 59 egységgel, míg együttesünk 48 ponttal végzett a 4. pozícióban. A második vonaltól a Siófok, a Cegléd és a Kaposvár búcsúzott.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Vasas FC - Mezőkövesd Zsóry 2-1 (0-0)
Budapest, 3500 néző
Vezette: Lovas László (Aradi, Makkosné)

Vasas: Németh G.- – Bori (Ádám 64.p), Debreceni, Tamás L., Görgényi,– Gál M., Czvitkovics, Hangya, – Remili, Ferenczi I., (Kenesei 73.p), Vass P. Vezetőedző: Szanyó Károly

Mezőkövesd: Dombó- – Baracskai (Csirmaz 46.p), Nánási, Gengeliczki, Sváb, –Takács P., Szeles, – Molnár G., Tajthy, Medgyes (Izing 59.p) – Balajti (Nyilas 72.p). Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerzők.: Czvitkovics 2' (61. és 83.p), illetve Medgyes (51.p).
Kiállítva: Izing M. (62.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek