Ugrás a tartalomhoz

Nemzeti Összetartozás Napja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A 95 évvel ezelőtti eseményekről, a trianoni békeszerződés aláírásáról emlékeztünk meg a Nemzeti Összetartozás Napján városunkban június 4-én a Wass Albert szobornál.

2010 óta minden év június 4-e nemzeti emléknap, a Nemzeti Összetartozás Napja. Ezen a napon az 1920. június 4-ei trianoni békeszerződés aláírásának tragikus következményeiről emlékszünk meg, hiszen 95 évvel ezelőtt a trianoni döntés több mint 23 millió magyart érintett, akiket szabad akaratuk ellenére választottak el az anyaországtól.
Az ünnepségen Juhász Jánosné a Gimnázium igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester mondott megemlékező beszédet, amelyben kiemelte, hogy nem sikerült 1920-ban eltörölni Magyarországot, hiszen erős nemzetünk van. Dr. Fekete Zoltán hozzátette, hogy  a mai fiatalok feladata, hogy a határon túl és belül élő magyarok közötti kapocs még szorosabbá váljon, megmaradjon, illetve erősödjön összetartozásunk.
Ezt követően a Szent László Gimnázium két diákja szavalta el Wass Albert Üzenet haza című versét. A megemlékezésen részt vett testvérvárosunk, Kiskövesd polgármestere, Máté Ágnes is.
Az ünnepség zárásaként Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Fidesz Mezőkövesdi Szervezete, Mezőkövesd testvérvárosa, Kiskövesd, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, valamint a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola képviselői megkoszorúzták a Wass Albert emlékművet.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek