Ugrás a tartalomhoz

Mesemondó és helytörténeti verseny gyerekeknek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Az I. Matyó Világtalálkozóhoz kapcsolódva a kisiskolásoknak mesemondó, míg a felső tagozatos és középiskolás diákoknak helytörténeti versenyt hirdetett meg a Városi Könyvtár.

A mesemondó versenyen 8 alsó tagozatos diák vett részt. Az alsóbb évfolyamosok mezőkövesdi mesével indulhattak a versenyen. 6 gyermek a Szent István Katolikus Általános Iskolát, két diák pedig a Mező Ferenc Tagiskolát képviselte. Közülük az első helyet Molnár Viktória, a Mező Ferenc Tagiskola tanulója, a második helyet Márton Milán, a Mező Ferenc Tagiskola diákja, míg a harmadik helyet Boldizsár Zsófia, a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulója érte el.
A helytörténeti verseny első fordulójában 27 felső tagozatos és 45 középiskolás vett részt összesen. A versenyzők három fős csapatokban dolgoztak. Az általános Iskolákat 9 csapat képviselte. A Szent László Gimnázium hat csapatot, míg a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola 9 csapatot indított. Közülük a döntőbe a hat legjobbat teljesítő csoport jutott be. Az utolsó fordulót június 3-án és 4-én rendezték meg. A helytörténeti fordulóban a település látványosságairól, értékeiről, jelenleg is alkotó népművészeiről szerzett ismereteikről kellett számot adniuk a diákoknak általuk készített prezentáció, totó, képkirakó, képfelismerő feladat keretében. Kategóriánként az első három helyezettet díjazták.
A felső tagozatosok közül a Cibere Csapat - Varga Boglárka, Nyeste Anna,Vámos Tibor - (Szent Imre Tagiskola)  lett az első, a második a Mező 3 csapata (Mező Ferenc Tagiskola) Bánhegyi Emőke, Antal Virág, Vámos Laura részvételével, míg a harmadik a Rozmaring  – Markó Anna, Nagy Marcella, Karkus Vivien  – csapat (Szent Imre Tagiskola) lett.
A középiskolások között az első helyet a Csordás Vince, Rajna Viktor Károly, Szabó Dániel alkotta Funktasztik csapat szerezte meg. Második lett a Matyó rózsák csapata, amelynek tagjai Csótó Dóra, Nagy Kármen, Pázmándi Melinda. A harmadik helyre a pontok alapján a nemYOLORAtettél csapat érkezett meg Agócs Ádám, Juhász Gergő és Murányi Zoltán részvételével. Mindhárom csapat a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola delegáltja volt.
A jutalmakat dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a fiataloknak a június 3-án megrendezett díjátadó ünnepségen.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek