Ugrás a tartalomhoz

Bátorság Érdemjel kitüntetésben részesültek

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei 2015. április 22-én 10.00 órakor szolgálatuk ellátása közben észlelték, hogy a Mátyás Király út felől a házak fölött sűrű füst gomolyog. A rendőrök azonnal új irányt vettek és behatárolták a tűz lehetséges helyét. Mint kiderült, a Széchenyi utcában egy családi ház hátsó része égett.

A járőrök átugrottak a kerítésen, majd látták, hogy a konyha lángokban áll és a sűrű füstben egy idős asszony tartózkodik az ingatlanban. A rendőrök késlekedés nélkül kimenekítették az égő bútorok közül a sokkos állapotban lévő 64 éves nyugdíjast.


 
Lanszki Tibor r. törzsőrmester és Keller Péter r. törzsőrmester 2011. augusztus 1-jén kezdték meg hivatásos rendőri szolgálatukat, jelenleg a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály állományát erősítik. Nevezettek tettükért dr. Pintér Sándor belügyminiszter által Bátorság Érdemjel kitüntetés elismerésben részesültek, melyet dr. Takács Tibor rendőr vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitány-helyettes (bűnügyi főigazgató) 2015. június 4-én Budapesten, ünnepélyes keretek között adott át részükre.

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság (J.)

Kapcsolódó hírek