Ugrás a tartalomhoz

Labdarúgó éremeső

Mezőkövesd hírei

Évértékelővel egybekötött évzáró bankettet szerveztek a Mezőkövesd Zsóry utánpótlás csapatai. A korosztályos együttesek kimagasló teljesítményt nyújtottak, összesen négy érmet szereztek a 2014-15-ös esztendőben.

Az együttesek szereplését először Horváth Tamás értékelte röviden. A szakember kiemelte, hogy az utánpótlás csapatok a klub fennállásának egyik legsikeresebb évét zárták, hiszen idén 4 érmet is sikerült begyűjteniük. Ez azt jelenti, hogy 2 arany mellett 1-1 ezüst és bronzérem született, továbbá két gárda egyaránt az 5. helyet szerezte meg a bajnokságban. Hozzátette, hosszútávon az a cél, hogy a korosztályos csapatok az élvonalba jussanak és hétről-hétre a legjobbak között edződhessenek.


Szakmai értékelések

Elsőként a B-A-Z. Megyei I. osztályban 5. helyet megszerző felnőtt női csapat teljesítményét vették górcső alá. Az együttes szerepléséről Kaló Péter, másodedző osztotta meg gondolatait. Elmondta, hogy a hölgyek ősszel felemásan teljesítettek, viszont tavasszal mind az 5 bajnoki mérkőzésüket megnyerték, így az 5. pozícióban végeztek 18 ponttal. Hozzátette, a minőségi munkának köszönhetően a játékosok sokat fejlődtek egy év alatt, ennek köszönhetően tavasszal ütőképes csapattá formálódott a gárda.
Az U14-es csapat ugyan nem szerzett érmet, de a fiataloknak egyáltalán nincs miért szégyenkezniük, hiszen az 5. helyen fejezték be a bajnokságot az NB II Északi csoportjában. Bocsi Zoltán edző elmondta, hogy 12 győzelmet, 2 döntetlent, valamint 14 vereséget értek el, ugyanakkor a gólkülönbség pozitív lett, miután 124 lőtt gól mellett 83 kapott találat szerepelt. Kiemelte, voltak jobb és rosszabb periódusok is év közben. A helyezés azt bizonyítja, hogy rengeteget kell még fejlődniük a játékosoknak, és ehhez sokat kell dolgozniuk. A legjobb kövesdi góllövők a lista élmezőnyében végeztek. Bálint Adrián 26, Fodor Zsombor 23, míg Bercsényi Balázs és Orosz Róbert 21-21 gólt szerzett, és ezzel az eredménnyel mind a négyen az első 10-ben foglalnak helyet.


Aranyérmes korosztályok

Az U15-ös gárda nagy küzdelemben, a Debreceni VSC-DLA együttesét három ponttal megelőzve lett aranyérmes az NB II Északi csoportjában. Kubinyi József csapata 20 győzelem és 5 döntetlen mellett mindössze 3 vereséget szenvedett, így 65 ponttal teljesen megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. A fiatalok 161-szer vették be az ellenfelek kapuját és hátul csak 38-szor kapituláltak. Kubinyi József röviden úgy foglalta össze a csapat szereplését, hogy az ősz döcögős, míg a tavasz sima volt. Ezt bizonyítja, hogy a bajnokság második felében 12 győzelmet arattak a fiatalok 1-1 döntetlen és vereség mellett. A szakember a bajnoki cím megszerzése mellett felhívta a játékosok figyelmét, arra, hogy a jövőben agresszívabban, pontosabban kell játszaniuk és főként a pályán, egymás között folytatott kommunikációban vár fejlődést tőlük. A góllövőlista dobogóját kövesdi labdarúgók uralják, ugyanis a bajnokság legeredményesebb játékosa Nyeste György lett 55 találattal, míg a 3. helyet Koós Krisztián szerezte meg 34 góllal.
Az U16-as csapat szintén aranyérmes lett a bajnokságban. A korosztályos együttesünk a B-A-z Megyei I. osztályú Szentistván csapataként, Titán-Mezőkövesd Zsóry néven indult és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pontvadászat Nyugati csoportjában szerepelt. A fiatalok 11 győzelem és 1 döntetlen mellett 2 vereséget könyvelhettek el, így 34 ponttal végeztek az élen. Elek Norbert edző értékelésében hangsúlyozta, hogy a bajnoki cím megszerzése mindig felemelő érzés, éppen ezért nagyon örül az aranyéremnek. Elmondta, a szép eredményeken túl, nagyon fontos, hogy több játékos is bemutatkozhatott az idősebbek között, és teljesítményükkel hozzájárultak a sikeres szerepléshez. A szakember külön kiemelte Dósa Attilát, a korosztályos gárda kapusát, aki szinte egész tavasszal két csapat hálóját védte, ugyanis az U21-es gárdában is jól helytállt. Elek Norbert a jövőt illetően még nagyobb alázatot kért a játékosoktól. A csapat legeredményesebb játékosa Burcsák László lett 29 találattal, ugyanakkor a 17 találatot jegyző Renge Milán teljesítménye is kiemelkedő.


Szépen csillog a bronz

Az U17-es gárda 57 egységgel bronzérmes lett az NB II Észak-Keleti csoportjában. Labdarúgóink 18 győzelem és 3 döntetlen mellett öt alkalommal maradtak pont nélkül. Az együttes „ipari” mennyiségben gyártotta a gólokat, amit a 151- 35-ös gólkülönbség bizonyít. Szabó László edző hangsúlyozta, hogy a csapat speciális helyzetben van, ugyanis a játékosok zöme egri, így a felkészülést Egerben végezték. Az edzéslátogatottsággal elégedett volt, de a gyengébbre sikerült ősz után több területen is javítaniuk kellett. Az edző ezek között említette a passzok pontosságát, a helyzetkihasználás javítását és az agresszívabb letámadást is. Hozzátette, tavasszal minden területen sikerült előrelépni, ennek köszönhetően felállhattak a dobogó 3. fokára. A gárda legeredményesebb góllövője Szabó Levente lett 37 találattal, aki ezzel a teljesítménnyel a 2. helyen végzett a gólvadászok listáján. Ugyancsak szépen szerepelt Juhász Bence, aki 33 találatig jutott.


Ezüstérmes ifisták

Az U21-es csapat ezüstérmet szerzett az NB II-es bajnokság Észak Keleti csoportjában. Labdarúgóink 26 összecsapásból 20 mérkőzést megnyertek, emellett 2 döntetlent és 4 vereséget értek el, így végül 62 egységgel végeztek a 2. helyen. A fiatalok 112 – 27-es gólkülönbséget produkáltak a bajnokságban. Komoly fegyvertény, hogy a mindössze két pontot elhullajtó nyíregyházi Bozsik Akadémia csapata éppen együttesünkkel játszott döntetlent. Sivák Sándor az elért eredmények ellenére nem volt maradéktalanul elégedett, mivel a csapat az előző két évben egyaránt bajnoki címet szerzett ebben a korosztályban. Elmondta, hogy sérülések hátráltatták a felkészülést, emellett több győzelmet ígérő mérkőzés is kicsúszott a kezükből. A szakember a játékosok teljesítményével és hozzáállásával is elégedett volt. A csapat gólterméséből Szövetes Krisztián és Csirmaz István egyaránt 17-17 találattal vette ki a részét.
Az értékelések végén minden szakember megköszönte a játékosok egész éves munkáját, valamint a város, a klub és a kollégák szakmai segítségét amely nélkül nem érhettek volna el ilyen szép eredményeket. Az értékeléseket követően a dobogós együttesek tagjai ünnepélyes keretek között átvehették az érmeket.


Jó képzés és biztató jövő

Horváth Tamás összegzésként elmondta, az eredményeknél is fontosabb az, hogy egyénileg képezzék a játékosokat és minél többen jussanak el az első csapatba. A klub elsődleges célja, kiemelkedő labdarúgók nevelése.
Ifjabb Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapatának technikai vezetője mindenkinek gratulált az elért szép eredményekhez. Felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy az MLSZ egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját nevelésű játékosok támogatására, ez pedig a kövesdi fiatalok előtt is szélesebbre tárhatja a felnőtt csapatba kerülés lehetőségének ajtaját. Hozzátette, ehhez tudatosan, alázattal és keményen kell dolgozniuk, míg a klub igyekszik minden infrastrukturális és tárgyi feltételt biztosítani a nyugodt felkészüléshez és munkához.
Az évértékelőt László István utánpótlás koordinátor gondolatai zárták, aki szívből gratulált a korosztályos csapatok tagjainak, edzőiknek, valamint megköszönte a klub és a város vezetőinek támogatását.

B. K.

Kapcsolódó hírek