Ugrás a tartalomhoz

Utoljára szólt nekik a csengő (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

122 általános iskolás búcsúzott el az Alma Matertől városunkban. A ballagási ünnepségeket június 12-én rendezték meg az intézményekben.

A Mezőkövesdi Általános Iskola három tagintézményében összesen 78 diák, vett búcsút egykori iskolájától. A Mező Ferenc Tagiskolából 33 fő, a Szent Imre Tagiskolából 26 diák és a Bárdos Lajos Tagiskolából 19 tanuló kezdi meg majd szeptemberben középiskolai tanulmányait. Az ünnepségen a búcsúzó és búcsúztató műsorok mellett Gál János igazgató és a tagintézmények vezetői is pár gondolattal engedték útjuknak a ballagókat.
Az ünnepségek keretében jutalmazták a kimagasló teljesítményt nyújtó diákokat.
A Mező Ferenc Tagiskolában a legrangosabb Mező Ferenc díjat Halmai Mónika, Nagy Júlia és Zsiga Tamás vehette át idén. A 8 éven át kitűnő tanulmányi eredményért elismerésben részesült Halmai Mónika, Nagy Júlia és Zsiga Tamás. A közösségi munkájukért, kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeikért elismerő oklevelet vehetett át Bársony Bálint, Csirmaz Zsófia, Verhóczki Bence, Pap Alexa, Hadobás Dávid, Pataki Ádám , Nyeste György és Takács Balázs. Nevelőtestületi dicséretet kapott Csirmaz Zsófia, Halmai Mónika, Zsiga Tamás, Nagy Júlia , valamint Pap Alexa.
A Szent Imre Tagiskolában Szent Imre díjban részesült és emlékplakettet vehetett át Csirmaz Andrea, Hegedűs Lili és Zelei Péter. Közösségi munkájáért könyvjutalomban részesült Forgács Adrienn, Kovács Krisztina, Kovács J. Dániel, Nyitrai Tamás, Csomós Noémi, Bálint Benedek, Kiss Erika és Szabó Lilla Bianka. Kimagasló sporttevékenységéért ajándék könyvet vehetett át Lázók Alex és Nagy Milán.
A Bárdos Lajos Tagiskola ünnepségén a Bárdos Lajos díjat a nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményéért Pelyhe Eszter vehette át. Nyolc éves közösségi munkájuk elismeréseként oklevelet kapott Miklósi Fanni, Nagy Amina és Pap Dóra. Művészeti munkájáért elismerő oklevélben részesült Paczók Noémi.
A jutalmakat Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese,parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Fekete Zoltán polgármester, Gál János igazgató, Gáspár Erzsébet igazgató helyettes,. valamint a tagintézmények vezetői adták át a díjazottaknak.
A Szent István Katolikus Általános Iskolából 44 tanuló ballagott el múlt hét pénteken. A végzősök egy ünnepi szentmisén vehettek részt, amelynek végén Nyeste István igazgató köszönt el a végzősöktől, majd pedig átadta az okleveleket, jutalmakat az arra érdemesnek talált diákoknak.  
Könyvjutalomban részesült Fülöp Anna, Dávid Buda, Hajdu Nóra, Lázár Benedek, Köteles János, Schrádi Réka, Lázár Endre, Mirkóczki Klaudia, Varga Réka és Szilágyi Miklós.
Dicsérő oklevelet és könyvjutalmat vehetett át az eseményen Fügedi Eszter, Kriston Nikolett Viktória, Borúzs Barbara Panna, Bencsik Dalma, Gyenes Botond, Jacsó Nikolett, Nagy Mátyás, Baracskai Noémi, Agócs Laura Anna, Kovács Patrik, Juhász Emese, valamint Panyi Anett.
A természettudományos versenyeken elért kiváló eredményeiért Sipos Ferenc–díjat adományoztak Lázár Endrének, Jacsó Nikolettnek.
A több éven keresztül az atlétika és labdarúgás sportágban kimagasló teljesítményéért a „Jó tanuló, jó sportoló” díjába részesült Kovács Patrik.
A legrangosabb Szent István díjat ebben az évben Juhász Emese, Nagy Mátyás és Panyi Anett vehette át.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek