Ugrás a tartalomhoz

Elindult a kerékpáros járőrszolgálat városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nyolc kerékpáros rendőr kezdte el a szolgálatot Mezőkövesden június 18-án. Városunkban ez az első ilyen szolgálat.

Ennek lehetőségét Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közösen hozta létre. A nyolc kerékpáros rendőr ruháját városunk önkormányzata biztosította, míg a szükséges eszközöket, kerékpárokat és a személyi feltéteket a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság teremtette elő. A kezdeményezést elindító, június 18-án megtartott ünnepségen dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere méltatta az új szolgálati formát.
„Nagy lépés ez a településünkön. Régóta várunk rá, hogy ilyen fajta szolgálat is legyen Mezőkövesden, amiben a Rendőrkapitányság teljes mértékben partner volt. Így most sikerült elindítani. Reméljük, nem lesz sok munkájuk, de bízunk benne, hogy az akció beváltja majd a hozzá fűzött reményeket. A köztereinken, az utakon való jelenlétükkel újabb lépést tettünk településünk közbiztonságának fenntartásáért, az emberek biztonságérzetének megszilárdításáért” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nevében Varga Zoltán rendőr százados, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezető-helyettese köszönte meg az önkormányzat támogatását. Elmondta, hogy Mezőkövesden sok a kerékpáros, sokan választják ezt a közlekedési formát. A helyi rendőrkapitányság pedig fontosnak tartja, hogy idomuljon, alkalmazkodjon a településen kialakult szokásokhoz, helyzetekhez, így a járőrök, a gyalogos rendőrök mellett most már kerékpárosan is jelen lehetnek a városban.
A rövid köszöntők után négy kerékpáros rendőr az eligazítást követően elkezdte a szolgálatot.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek