Ugrás a tartalomhoz

Rúgják a bőrt

Mezőkövesd hírei

Június 18-án megkezdte a felkészülést a Mezőkövesd Zsóry NB II-es felnőtt csapata a 2015-2016-os bajnokság őszi idényére.

A másodosztályú pontvadászatra készülő labdarúgóink Benczés Miklós vezetőedző irányításával kezdték el a több mint hat hetes ráhangolódási időszakot. Csapatunk programjában az első héten napi egy edzés szerepel. A tréningeket Bogácson végzi a keret, ugyanis a Városi Stadion füves pályáját felújítják, míg a kempingben lévő játéktereket egyelőre még nem lehet igénybe venni. Az egyesület 20+3-as keret kialakítását tervezi, melynek kialakítása folyamatban van. A klub honlapjának tájékoztatása szerint eddig nyolc játékos távozott a tavalyi keretből, míg négyen, köztük a kölcsönben játszó futballisták csatlakoztak a gárdához.


A Bolton is képben

Csapatunk az edzések mellett edzőtáborral és felkészülési mérkőzésekkel készül a bajnoki rajtra. Labdarúgóink már a hétvégén pályára fognak lépni, ugyanis részt vesznek a bogácsi I. Bükkaljai Kispályás Labdarúgótornán, ahol csapatunkon kívül megyei osztályokban szereplő gárdák indulnak. Együttesünk június 28-án pályára lép az élvonalban szereplő DVSC-TEVA vendégeként Debrecenben, majd július 4-én hazai környezetben egy három csapatos minitornán vesz részt. Itt a Mezőkövesd Zsóry mellett a szintén NB II-es Kisvárda és az NB III-as Cigánd szerepel. Labdarúgóink július 8-a és 17-e között Bükfürdőn edzőtáborba vonulnak, ahol a tervek szerint négy összecsapás vár a játékosokra. A Benczés fiúk július 11-én az élvonalbeli Szombathelyi Haladással csapnak össze, míg 16-án az NB III-ba visszasorolt Győri ETO-val, továbbá az NB II-es Ajkával találkoznak.
Együttesünk a két mérkőzés között nagy valószínűséggel az angol másodosztályú Bolton Wanderers együttesével is összeméri tudását. A patinás angol gárdával Ausztriában jöhet létre a „randevú”. Az edzőtábor után az NB III-as Kazincbarcika vendégeskedik majd Mezőkövesden július 25-én.
Az NB II-es bajnokság nyitómérkőzését augusztus 1-jén, vagy 2-án játssza majd le együttesünk.


A játékoskeret alakulása:

Távozik/távozott: Kunsági Roland (kölcsönből vissza, FTC), Gengeliczki Gergő (kölcsönből vissza, Nyíregyháza), Sváb Dániel, Nyilas Elek, Medgyes Zoltán (kölcsönből vissza, Haladás), Lukács Rajmund (Nagyvárad), Stanislav Velicky, Kulcsár Kornél (kölcsönből vissza, Haladás)

Kérdéses: Balogh Balázs (szerződése lejár), Búrány Zoltán (szerződése lejár),

Marad: Dombó Dávid (Haladás, a két klub egyeztet), Herceg Péter, Engel Alex, Nánási Balázs, Dvorschák Gábor, Hegedűs Csaba, Izing Martin, Szeles Tamás, Takács Péter, Baracskai Roland, Csirmaz István, Tajthy Tamás, Hegedűs Dávid, Molnár Gábor, Balajti Ádám, Máté János, Bajzát Péter

Érkezők: Nagy József (Pécs), Szalai Vilmos (kölcsönből vissza), Harsányi Zoltán (kölcsönből vissza), Fótyik Dominik (kölcsönből vissza)


A felkészülési mérkőzések tervezett menetrendje:

Június 20. (szombat) 17.00: I. Bükkaljai Kispályás Labdarúgótorna (Résztvevők: Bogács, Mezőkövesd Zsóry, Bükkzsérc, Cserépfalu és Tard) (Helyszín: Bogács)

Június 28. (vasárnap): DVSC-TEVA – Mezőkövesd Zsóry (Helyszín: Debrecen)

Július 4. (szombat): Felkészülési torna (Mezőkövesd, Kisvárda, Cigánd) (Helyszín: Mezőkövesd)

Július 8-17-ig: Edzőtáborozás Bükfürdőn

Július 11. (szombat): Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry

Július 13. (hétfő): Bolton Wanderers – Mezőkövesd Zsóry (Helyszín: Ausztria)

Július 16. (csütörtök): Győri ETO – Mezőkövesd Zsóry és FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry

Július 25. (szombat) Mezőkövesd Zsóry – Kazincbarcikai SC (Helyszín: Mezőkövesd)

B. K.

Kapcsolódó hírek