Ugrás a tartalomhoz

Kicsengettek, indul a vakáció (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Ebben az évben 30 diák vehetett át AM kategóriás vezetői igazolványt a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanévzáró ünnepségén. Az eseményt június 22-én rendezték meg a Városi Sportcsarnokban.

Az ünnepségen elsőként Gál János igazgató mondott köszöntőt. Az iskola vezetője a hagyományoknak megfelelően, a számok tükrében értékelte a hátrahagyott évet.
Elmondta, hogy az iskolához tartozó hat tagintézmény (Szent Imre Tagiskola, Mező Ferenc Tagiskola, Bárdos Lajos Tagiskola, a tardi Szabó Zoltán Tagiskola, a cserépfalui Hórvölgye Tagiskola, valamint a bükkzsérci Ódorvár Tagiskola) 46 osztályában összesen 853 tanuló fejezte be a tanévet június 12-én. A diákok közül 136 fő volt az első osztályosok, míg 96 a 8. évfolyamos gyermekek létszáma. A tanulmányi átlag 3,8 volt az iskolában ebben az esztendőben. Összesen 128 diák végzett kitűnő eredménnyel, míg a jeles tanulók száma 95, ugyanakkor 18 gyerek háromnál több tantárgyból bukott, így nekik nagy valószínűséggel osztályt kell majd ismételniük.
Ezt követően azokat a diákokat jutalmazták akik a hátrahagyott tanévben, vagy az elmúlt években kiemelkedően teljesítettek. Oklevelet kaptak a kitűnő tanulók, valamint jutalmazták az országos tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedően szereplőket. Az elismeréseket a tagintézmény-vezetők adták át a diákoknak.
Ezt követően Gál János igazgató a Járási Pedagógusnapon díjazott tanítókat és tanárokat, valamint a nyugállományba vonuló pedagógusokat köszöntötte.


Jogosítványt szereztek

Az évzáró ünnepség rendezvény keretében a Varga János rendőr-alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője osztotta meg gondolatait az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett „SuliMoped” programmal kapcsolatban. A Belügyminisztérium támogatásával megvalósult projekt keretében idén 30 felső tagozatos diák részt vett az „AM” kategóriás járművezetői képzésen. A gyerekek kivétel nélkül sikeres vizsgát tettek és Varga Jánostól átvehették a legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyüket. A tanulók közül a 16 legjobb eredményt elérő gyermek részt vehet majd a zánkai Erzsébet Üdülőközpont táborozásán. A tanévzáró ünnepséget a diákok műsora színesítette.

B. K.

Galéria hamarosan.

Kapcsolódó hírek