Ugrás a tartalomhoz

Az utolsó szakasz (videóval)

Már a földszinten dolgoznak a szakemberek a Városi Rendelőintézetben. Június elején kezdte meg a kivitelezést végző Szilvási Építő Kft. a Városi Rendelőintézet földszintjének átalakítását és felújítását.

Ezzel az európai uniós forrásból megvalósuló beruházás az utolsó szakaszába ért.
A kivitelező cég a lakosság számára, a rendelések megközelítése céljából elsőként az átjárókat alakította ki. Ezt követően kezdték el az alsó szint bontását, átalakítását, majd az épületgépészeti, épületvillamossági vezetékek kiépítésével folytatták a munkát.
A földszinten zajló felújítással párhuzamosan zajlik az épület külső homlokzatának szigetelése. A külső létesítmény, a parkoló építése lényegében befejeződött, annak környezetrendezése zajlik még. A hetekben aszfaltozzák az intézmény belső udvarát.
A tetőszerkezet elkészült, már a bádogos munkák is lezajlottak. Ezután a belső kartonozási munkálatokat kezdték el, valamint ezekben a hetekben végzik majd el az épületgépészeti, villamossági munkálatokat.
Előreláthatólag a beruházást a szerződésben szereplő határidőig át tudja adni a cég.
A betegek a Városi Rendelőintézetben található szakrendeléseket a főépület és a tüdőgondozó között üveges folyosó, nyaktag felől közelíthetik meg. A kartonozó a tüdőgondozó épületszárnyában kapott helyet. Az alsó szinten lévő rendeléseket pedig a rendelőintézet udvarán található két kisebb épületben helyezték el a felújítás idejére.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek