Ugrás a tartalomhoz

Segítség a szeretet jegyében (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mezőkövesdi Csoportjának tevékenységéről szóló beszámolót hallgatták meg a Mezőkövesdi Idősügyi Tanács tagjai, a szervezet legutóbbi ülésén.

Az eseményen Csirmazné Cservenyák Ilona, az Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Hornyák Pálné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mezőkövesdi Csoportjának helyettes-vezetője ismertette a beszámolót. Elsőként a szervezet működéséről és felépítéséről, majd a kövesdi csoport tevékenységéről osztotta meg gondolatait. Hangsúlyozta, legfontosabb céljuk a hit védelme és a rászorulók megsegítése. Elmondta, hogy a kövesdi csoport létszáma 15 fő, vezetőjük Balogh Csaba, míg a lelki-vezetőjük dr. Berkes László pápai prelátus, a Jézus Szíve Plébánia plébánosa.


Széles tevékenységi kör

A csoport tevékenysége sokrétű, mivel a ruha- és élelmiszer adományok összegyűjtése és a rászorulók közötti szétosztásán túl igény szerint személyesen is meglátogatják, illetve segítik a beteg és idős embereket. A karácsonyi csomagok elkészítése és osztása ugyancsak fontos feladat, ugyanakkor részt vesznek az MMSZ országos, központi rendezvényein is. Minden évben pénzadományt gyűjtenek az „Összetartozunk” elnevezésű máltai ifjúsági tábor megszervezéséhez, továbbá részt vesznek a nemzeti ünnepek városi megemlékezésein.
Nagy figyelmet fordítanak a matyó hagyományok ápolására, közös programokat is szerveznek pl. színházlátogatás és klubfoglalkozások formájában.
A szervezet tagjai napi kapcsolatban állnak a mezőkövesdi intézmények vezetőivel, dolgozóival és mindenben segítik egymás munkáját. Ezen felül több karitatív és helyi társadalmi szervezettel is együttműködnek.
A beszámoló után az Idősügyi Tanács tagjai méltatták a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét.

B. K.

Kapcsolódó hírek