Ugrás a tartalomhoz

Dr. Varga Iván kapta meg idén a dr. Szűcs Géza díjat (Videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

 

Dr. Varga Iván, a V. számú felnőtt praxis háziorvosa kapta idén a dr. Szűcs Géza-díjat. Az elismerést a július 3-ai Semmelweis nap keretén vehette át a nyugdíjba vonuló orvos. 

 Semmelweis Ignác születésnapjának évfordulója, július 1-je az egészségügyi dolgozók napja. Ennek kapcsán ünnepséggel köszöntötték az egészségügy valamennyi dolgozóját. A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás, valamint a Városi Rendelőintézet által megszervezett eseményen elsőként dr. Fekete Zoltán, a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy tisztelet és megbecsülés jár minden, az egészségügy területén dolgozónak a nap mint nap végzett kitartó, áldozatos munkájáért. 

A bevezető gondolatok után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője tartotta meg ünnepi beszédét. Tállai András elmondta, hogy Semmelweis Ignác a 21. században is példa mindenki számára, útmutató lehet tevékenysége az egészségügyben dolgozók számára. A politikus emellett elmondta, hogy bár ismertek a magyar egészségügy jelenlegi helyzete, a több évtizedes problémák, de hangsúlyozta, a Kormány minden lehetőséget megragad arra, hogy ezeket a finanszírozás, a szakemberek hiánya miatt fellépő nehézséget enyhítse, megoldja. Beszédében ismertette azokat az intézkedéseket, amelyek e terület javításáért eszközöltek. Ilyen például az egészségügyi dolgozók fizetésének korrekciója, emelése, mint például a mozgó bérek kiengedésének engedélyezése, amely 43 ezer betegágy mellett dolgozót, illetve 18 ezer orvost érint majd. Emellett a rezidensek számára elérhető ösztöndíjprogram is folytatódik, sőt bővül, így a fiatal, pályakezdő szakorvosok az elhelyezkedés után még tovább kaphatják a juttatást. 
Tállai András azt is hangsúlyozta, hogy fontos és reméli, hogy az orvosok, az ápolók, az asszisztensek és valamennyi egészségügyi dolgozó megkapják a köszönetet, a hálát és a tisztelet a betegektől is. 
 
Elismerték a több évtizedes munkáját
 
Immáron hagyománnyá vált, hogy a Semmelweis Napon Mezőkövesd Város Önkormányzata elismerésben részesíti az egészségügyben kimagasló munkát végző személyt. A „Dr. Szűcs Géza” kitüntető díjat azon személy részére adományozzák oda, aki egészségügyi és szociális területen kiemelkedő munkát végzett, tevékenységével az intézmény hírnevét öregbítette, tekintélyét emelte. 
Ebben az évben a dr. Szűcs Géza díjat dr. Varga Ivánnak, a V. számú felnőtt háziorvosi körzet orvosának ítélték oda. Dr. Varga Iván Mezőkövesden született 1934. 12. 17-én. Orvosi diplomáját 1959-ben szerezte meg a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Első munkahelye az egri megyei kórház volt, ahol 1959-ben kezdett el dolgozni központi gyakornokként. Körzeti orvosi tevékenységét 1960-ban Tiszanánán kezdte. Mezőkövesdre először 1963-ban, majd 1971-ben került. 1971 óta jelenlegi körzetében dolgozik. Szakmai tudását betegei elismerik, munkáját mindig felelősségtudattal és lelkiismeretesen végzi. Kitartó, önzetlen munkája, szorgalma és jelleme, gyógyítás iránti elkötelezettsége valamennyiünk számára példaértékű lehet.
A kitüntetést dr. Fekete Zoltán polgármester adta át a díjazottnak. Dr. Varga Iván meghatódottan köszönte meg mindenkinek a bizalmat, a munkatársainak, kollégáinak, a Rendelőintézet minden dolgozójának a közös munkát, a családjának pedig a támogatást. 
Az ünnepségen rövid kulturális műsorral köszöntötték fel az egészségügyben dolgozókat. A műsorban Bán Otília énekkel, Tóth Viktor versszavalatával és a MASZK Egyesület tagjainak rövid humoros jelenettel szórakoztatta a közönséget. 

Kapcsolódó hírek