Ugrás a tartalomhoz

A Haladás is fejet hajtott

Mezőkövesd hírei

Szombathelyi Swietelsky-Haladás
– Mezőkövesd Zsóry 1-2 (1-1)


Harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte a Mezőkövesd Zsóry felnőtt csapata. Együttesünk az élvonalban szereplő Szombathely csapata ellen diadalmaskodott.

Mint ismert labdarúgóink július 8-tól 17-éig Bükfürdőn edzőtáboroznak. Benczés Miklós tanítványai az edzések mellett összesen három felkészülési meccset játszanak le a Dunántúlon.
Csapatunk első összecsapását az NB I-es Haladással játszotta le július 11-én. Mészöly Géza gárdája bajnoki főpróbáját tartotta, ennek megfelelően szinte a legerősebb összeállításban léptek pályára a vasiak. Ott volt a pályán többek között a magyar válogatott kapusa, Király, valamint Halmosi, Iszlai, Bosnjak, Gosztonyi, Martinez, továbbá a belga élvonalban edződött Wils testvérek is kezdőként kaptak lehetőséget.


Gól az elején és a végén

Az első percekben egyértelműen labdarúgóink akarata érvényesült, a vendéglátók pontatlanul és gyengén futballoztak. Hegedűsék nagyon gyorsan, alig öt perccel a kezdés után kihasználták a fölényüket. Egy kitűnő kiugratás után Máté lépett ki jó ütemben a védők között és 15 méterről a kimozduló Király mellett okosan a jobb alsó sarokba helyezett. A folytatásban is csapatunk dominált, viszont a hazaiak negyedóra elteltével kijöttek a szorításból és szinte rögtön gólt szereztek. A 18. percben Gosztonyi szabadrúgását követően Dombót megelőzve Bosnjak bólintott a hálóba. A gól után kiegyenlített játék folyt a pályán és ugyan mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, az eredmény nem változott a szünetig.
Az előző két edzőmeccshez hasonlóan a szünetben Hegedűs Csabán kívül mindenkit lecserélt Benczés Miklós. A második felvonás első fele a házigazdák fölényében telt, majd mezőnyben kiegyenlített csatát láthattak a nézők. Ígéretesebb lehetőségek a zöld-fehérek előtt nyíltak, viszont a kövesdi hátsó alakzat tagjai határozottan és fegyelmezetten játszottak, ennek eredményeként Mészöly Géza gárdája nem tudott a kapuba találni. Tíz perccel a lefújás előtt egy szabadrúgás után a kifejelt labdát Tajthy mintegy 18 méterről elemi erővel vágta a bal felső sarokba, így együttesünk megnyerte a mérkőzést. Csapatunk a DVSC-TEVA és a Kisvárda legyőzése után a Haladás csapatát is felülmúlta és Benczés Miklós irányításával továbbra is hibátlan mérleggel rendelkezik.


Bombaerős ellenfél

Dombóékra legközelebb egy nagyon komoly erőpróba vár, miután az orosz első osztályú Amkar Perm csapatával találkoznak. A tavalyi évet 11. helyen záró együttes egy héttel ezelőtt a Vasassal találkozott és 5-0-ás sikert ért el az NB I-es angyalföldiek ellen. A Mezőkövesd Zsóry – Amkar Perm nemzetközi felkészülési meccset július 13-án, hétfőn 17.30-kor rendezik meg az ausztriai Stegersbach-ban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry 1-2 (1-1)
Rohonci út, 250 néző, Vezette: Tucai Miklós (Huszár, Király)
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – T. Wils, Iszlai – Gosztonyi, Batarelo (Popin, 68.p), Halmosi – Martinez. Vezetőedző: Mészöly Géza
Mezőkövesd Zsóry, 1.félidő: Dombó – Hegedűs Cs., Nánási, Szeles, Polényi – Takács P., Hegedűs D., Rácz, Molnár – Máté, Tóth L.
2. félidő: Ribánszki – Hegedűs Cs., Ízing, Fótyik, Dallos – Tajthy, Tóth M., Heffler, Csirmaz – Baracskai, Harsányi. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gólok.: Bosnjak (18.p), illetve Máté (5.p), Tajthy (80.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek