Ugrás a tartalomhoz

A Zsóryban is ellenőriz a NAV

Mezőkövesd hírei

Az idegenforgalmi szezonban összehangolt ellenőrzés-sorozatot indított a turisztikailag frekventáltabb helyeken és a tömegrendezvényeken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Augusztusban is intenzív hatósági jelenlét várható Mezőkövesd, Bogács és Tiszaújváros strandjain és a környező üdülőterületek üzleteiben, éttermeiben. Vizsgálják az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást, az adóhátralékkal rendelkezők azonnali helyszíni végrehajtásra számíthatnak.
A próbavásárlásokon kívül forgalomszámlálás is lesz, ha nyilvánvaló, hogy nem minden vevő kap nyugtát. Gyakori, hogy a próbavásárláskor minden rendben van, de a törzsvendégek nem kapnak bizonylatot, és a pénztárgép adataiból is szabálytalanságra lehet következtetni.
Az online pénztárgépekből érkező adatokat nyitástól zárásig vagy csúcsidőben rögzítik az ellenőrök. A helyszíni adatokat összehasonlítják a pénztárgép adataival, s más napok eredményeivel. Forgalomszámláláskor vannak, akik kétszer annyi bevételt rögzítenek a pénztárgépben, mint az előző hét azonos napján, derül ki a NAV közleményéből.

Kapcsolódó hírek