Ugrás a tartalomhoz

Könnyűzenei programok a Matyó Expo és Fesztiválon

Mezőkövesd hírei

Színes kulturális és könnyűzenei programokkal várták az érdeklődőket az első Matyó Expo és Fesztiválon június 24 és 26. között. 

Június 24-én a Százrózsás Hímzőpályázat kiállítása, a „Mit jelent számomra Mezőkövesd” című tárlat megnyitója, valamint a „Füzeskúti féle” kékfestőműhely megmentett műtárgyainak átadója mellett a délután során számos programmal várták a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban a kilátogatókat. Így például a Vándor Vokál adott koncertet, illetve népi színjátékot mutatott be a szentistváni Gyöngyösbokrétás hagyományőrző csoport. A péntek estét a kistérségi hagyományőrző csoportok műsora és az Egészségklub görög táncháza zárta. 

A színes programkavalkád június 25-én, szombaton folytatódott. A Város Napja Ünnepség, a Megyei Polgárőr Nap, valamint a Kavicsos-tó és Szabadidőpark hivatalos átadója után a Városi Fúvószenekar lépett fel, majd a Galagonya Bábszínház előadását tekinthették meg a gyerekek. A lengyel testvérvárosunkból, Zoryból érkező Villanella zenei együttes produkciója után a Matyó Nagymama Klub mutatta be a „Matyó lakodalmast” és a spanyol táncukat. 
A délután során településünk mindkét színtársulata, a Mezőkövesdi Színészeti Egyesület és a MASZK társulat is színpadra lépett.
Ezután az ismert tehetségkutató műsorban feltűnt Takács Nikolas adott fergeteges hangulatú koncertet. Ezt követően Kézdivásárhelyről érkező csoport mutatkozott be. 
Az este folytatásaként a Mezőkövesdi Hang Stúdió Egyesület egy órás énekes-zenés műsorán szórakozhatott a nagyszámú közönség. A tehetésges kövesdi fiatalok után  pedig a DeViszont Együttes lépett színpadra. 
A fesztivál második napját a Matyó Néptáncegyüttes színvonalas előadása, valamint a közel fél órás „égi színjáték” azaz tűzijáték zárta. 
A rendezvény harmadik, egyben záró napján fellépett a Palinta Társulat, az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Színkör vásári komédiája, és a Mezőkövesdi Mazsorett Csoport. A Kavicsos-tó parti szabadidőparkba kilátogatók emellett zumba fitness bemutatót és karate bemutatót is láthattak vasárnap délután. A Fesztivál utolsó napján több sztárvendég is színpadra lépett, így az Abba Sisters, Pflum Orsi és Kasza Tibor fél órás fellépésén szórakozhattak az érdeklődők. 
A programokkal párhuzamosan a sátrakban kézműves-foglalkozásokkal, arcfestéssel és uniós vetélkedőkkel várták a vendégeket, akik emellett megtekinthettek egy berendezett matyó szobát is. 
A kora esti órákban Szőke Zoltán és Aradi Balázs, a közkedvelt magyar sorozat két szereplője tartott közönségtalálkozót. 
Az este során az egyedi stílusú és hangú Király L. Norbi csinált fergeteges hangulatot.
A Matyó Expo és Fesztivál a Bikini zenekar színvonalas koncertjével zárult. 
 

Kapcsolódó hírek