Ugrás a tartalomhoz

Vendégsiker az edzőmeccsen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – B.Braun Gyöngyös 22-28 (7-14)

Vereséget szenvedett utolsó hazai felkészülési mérkőzésén városunk NB I-es felnőtt együttese. Benisék a szomszédvár Gyöngyös csapatával szemben maradtak alul.

Kézilabdázóink közelednek a felkészülés hajrájához, két hét múlva már bajnoki találkozó vár a Skaliczki fiúkra. A szintén élvonalban szereplő Gyöngyös elleni összecsapás éppen ezért jó erőfelmérőnek ígérkezett Hollóék számára.
Az augusztus 11-én megrendezett találkozó döcögősen kezdődött, de egy árnyalattal a Mátra-aljai gárda kezdett jobban. Sándorék pontosabban és hatékonyabban játszottak, míg az MKC főleg támadásban rengeteg technikai hibát vétett, így a látogatók 12 perc után 4-2-re vezettek. Csapatunk a félidő második felében sem tudott felpörögni, a gyöngyösiek Marczinkó vezérletével 5-3 után egy 7-0-ás szériát vágtak ki, így 12-3-ra megléptek. Az MKC negyedik találatát Ciric csak a 25. percben szerezte meg. A szünetig nem változott a játék képe, ennek eredményeként Debre Viktor alakulata 7 gólos fórral várhatta a második felvonást.


Tíz perc kifogástalan játék

Fordulást követően növelte előnyét a Heves megyei gárda, a játékrész első perceitől állandósult a 8-9 gólos gyöngyösi vezetés. Skaliczki László folyamatos cserékkel igyekezett hatékonyabb teljesítményt elérni, a félidő feléig kevés sikerrel. A játék képéhez és az eredményhez hozzátartozik, hogy különböző okok miatt több kulcsjátékos, köztük Radnic, Füstös és Szepesi sem jutott szóhoz az összecsapáson. A meccs utolsó negyedében csapatunk magára talált és Trivkovicsék egyre több szép megoldással rukkoltak ki. Holló az első félidőben, míg Volarevics fordulás után mutatott be sorozatban bravúrokat a gólvonal előtt, viszont az első játékrésszel ellentétben a meccs utolsó negyedében támadásban is remekeltek kézilabdázóink, így olvadni kezdett a csapatok közötti távolság. A 45. percben még 22-13-as előnyben voltak a vendégek, viszont 10 perccel később Herczegh szélről szerzett találatát követően 25-21-re csökkent Varsandánék fórja. A kiállításokkal tarkított időszakban a gyöngyösiek egyik „nehéztüzére”, Koller három kétperces büntetés miatt piros lapot kapott, így az utolsó perceket a lelátóról követte a rutinos átlövő. A meccs utolsó perceiben újra a vendégek játszottak jobban, akik végül hat gólos győzelmet arattak.


Kupával készülnek a rajtra

Kézilabdázóink legközelebb egy rangos nemzetközi tornán, az orosházi Üveg-Világ Kupán vesznek részt augusztus 14-e és 16-a között. Molnárék a hat csapatos, bajnoki főpróbát jelentő viadalon elsőként a házigazda Orosháza ellen lépnek parkettre augusztus 14-én 18 órától, míg szombaton 10 órától a horvát Karlovac lesz az ellenfél. A helyosztókat augusztus 16-án, vasárnap 10, 12 és 14 órától rendezik meg. Kézilabdázóink a pontvadászat nyitómérkőzését augusztus 26-án, szerdán 18 órától játsszák majd le Balatonfüreden.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:


Mezőkövesdi KC - B.Braun Gyöngyös 22-28 (7-14)
Mezőkövesd, 80 néző, vezette: Bonifert, Oláh
MKC: Holló B. - Kovács P. 3 (1), Benis 5 (3), Grünfelder 2, Antal, Hajdu G. 5, Molnár. Csere: Volarevics (k), Herczegh 2, Trivkovics 1, Csirics 2, Kovács B., Kiss R. 1, Nyitrai J. Vezetőedző: Skaliczki László
Gyöngyös: Tamási - Varsandán M. 3, Bali 2, Juhász K. 1, Sándor 5, Marczinkó 4, Falcon 1. Csere: Holló M., Hudák (kapusok), Ménfői 1, Szemikov 3 (1), Nagy B. 3 (3), Debreczeni 1, Szalafai 1, Koller 1, Mester, Kovacsics 2, Rédai. vezetőedző: Debre Viktor
Hetesek: 5/4, ill. 5/4
Kiállítás: 8, ill. 16 perc
Kizárás: Koller (B.Braun Gyöngyös, három kétperces)


A torna menetrendje:


Augusztus 14. (péntek)

18.00: Orosházi FKSE-Linamar - Mezőkövesdi KC

20.00: Balatonfüredi KSE- Tapolcsány


Augusztus 15. (szombat)

10.00: Mezőkövesdi KC- Karlovac

12.00: Váci KSE -Balatonfüredi KSE

17.00: Orosházi FKSE-Linamar- Karlovac

19.00: Váci KSE- Tapolcsány


augusztus 16. (vasárnap)

Helyosztók:

5. helyért: 10.00: A3- B3
3. helyért: 12.00: A2- B2
Döntő: 14.00: A1- B1


Kapcsolódó hírek