Ugrás a tartalomhoz

Felnőtt bérletes előadások

Mezőkövesd hírei

A MEZőKÖVESDI KÖZKINCS-TÁR NONPROFIT KFT. SZERVEZÉSÉBEN -
2015/2016. évad felnőtt bérletes színházI előadásai MEZőKÖVESDEN A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN

2015. október 15. (csütörtök) 18 óra
PAPRIKÁSCSIRKE, AVAGY STEX ÉS NEW YORK

(Zenés vígjáték két részben a Gergely Theáter előadásában)
Ahol az amerikai álom és a magyar valóság konzerválódik. Íme a Gergely Theáter hamisítatlan titkos receptje: Végy egy jobb sorsra érdemes magyar családot, akik új vállalkozásba kezdenek. Fűszerezd meg egy anyóssal, akit még az ellenségednek sem kívánnál. Ízlés szerint paprikázd fel a hangulatot egy inassal és egy szobalánnyal. Főzd meg jól poénokkal, ízesítsd dallal, tánccal és egy professzorral. És ha Mr. Kenedy és  lánya Lilian megérkezik, ne felejts el teríteni. De ne 13 személyre!
Forgács Frigyes vállalkozó és családja, dúsgazdag vacsoravendégeket vár New Yorkból. Egy kiváló magyar ötlet megvalósításához tőkéstárs kell és egy pompás vacsora, mely nagy reményekre jogosít. Ám a „drága” anyós, aki mindenhez ért, azt is tudja, hogy 13-an ülni az asztalhoz nem szerencsés. Így lesz Forgácséknál vacsora vendég a saját inasuk és szobalányuk is. Hogy miként alakul ez a nagyszabású üzlet, arról Fényes Szabolcs, Szécsén Mihály és Szántó Armand gondoskodik.
Szereplők: Csomor Csilla, R. Kárpáti Péter, Csonka Zsuzsanna, Laurinyecz Réka, Heller Tamás, Némedi-Varga Tímea, Szabó Máté, Pelsőczy László
Rendező: Gergely Róbert


2015. november 26. (csütörtök) 18 óra
Pozsgai Zsolt: SZERETLEK, FAUST!

(Drámai játék két részben az Újszínház előadásában)
1944 Sopronkőhida. A börtönben két „híres rab”, Mindszenty József és Jávor Pál. Két ellentétes személyiség, két különböző életszemlélet. A hitét megszállottan őrző Pap, és a változásra mindig kész Színész. Kettejük időutazása alatt a Pap végignézheti saját életét, nem csak a múltját, a jövőjét is – és ezzel képet kaphatunk a magyar történelemnek fájdalmas századáról. Az előadásban megelevenednek, megküzdenek a korral és egymással ismert, valódi történelmi alakok.
Szereplők: Lux Ádám, Kautzky Armand, Fazekas Zsuzsa, Fazekas Andrea, Ifj. Jászai László, Tóth Tamás
Rendező: Kiss József


2016. február 18. (csütörtök) 18 óra
Halász – Eisemann – Békeffi: EGY CSÓK ÉS MÁS SEMMI

(Zenés vígjáték két részben a Fogi Bulvárszínház előadásában)
Dr. Sáfrány ügyvéd legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Az ügyvéd bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját – ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól. Feleségének barátnője, a fiatal és roppant csinos Annie felkeresi dr. Sáfrányt, ám az ő ügye egészen elképesztő, s az indok és a bizonyítékok egy igen különös válópert sejtetnek. Sáfrányéknál azonban nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek, kisbabája született, de az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni. Az ügyvéd hosszas faggatását egyre nehezebben tűri, ezért végül a telefonkönyvben keres apajelöltet, noha az igazi apa egészen közel van. A válóperek és az apasági kereset, a családi és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak, mindenkinek akad párja és a gyereknek új papája – vagy inkább mamája? A kulcs az ismeretlen Schőn Tóni kezében van.
Szereplők: Fogarassy Bernadett, Harmath Imre, Straub Dezső, Szabó Zsuzsa, Straub Péter, Oszter Alexandra, Fogarassy András/Bodrogi Attila, Benedek Gyula, Sáfár Anikó, Ullmann Kriszta valamint a színház zenekara, Bíró Attila vezetésével
Rendező: Straub Dezső


2016. március
Saul O’Hara: LESZEK AZ ÖZVEGYED

(Krimi-komédia két részben az Éless-Szín előadásában)
„Lydia: … Azt hiszem, egy dologban megegyezhetünk: te engem, meg akarsz ölni, nemde?
Ezredes: De kérlek! Ezt én azért mégsem mondamám így…
Lydia: Ezzel szemben, én pedig meg akarlak ölni téged.
Ezredes: Ah!
Lydia: Hát kell ennél jobb alap a kölcsönös bizalomra?! …„
Ez a nem szokványos párbeszéd akkor zajlik a házas felek között, amikor kölcsönös mérgezési kísérlet után világossá vált a helyzet.
Miután igen rutinos özvegyekről van szó, – mindketten hat esetben örököltek igen jelentős vagyont életük párjának halála után – rendkívül izgalmas végkifejletre számíthatunk.
Szereplők: Kertész Péter, Papadimitriu Athina, Éless Béla, Bodor Géza, Valler Gabriella, Mesterházy Gyula, Wessely-Simonyi Réka, Legerszki Krisztina
Rendező: Éless Béla


2016. április
Eisemann Mihály és Szilágyi László: ÉN ÉS A KISÖCSÉM

(Zenés bohózat két részben a Körúti Színház előadásában)
Vannak darabok, amik azért jók, mert jók. Pont. Mi a színházban csak úgy hívjuk: a tuti befutó, vagy állított labda - üres kapu.
Eisemann Mihály és Szilágyi László 1934-ben írta meg a zenés vígjátékot, amely a műfaj egyik legkedvesebb és legszellemesebb klasszikus darabja lett. Remek humor, pimaszság, az ötletek tobzódása, miközben a szerzők elegáns iróniával fejet hajtanak a műfaj szigorú szabályai előtt. Mély emberismeret sejlik föl a bohózat mögül és egy csipetnyi bölcsesség: hogy néha egyetlen tétova pillanaton áll vagy bukik a sorsunk. Szereplőink elcsúsznak a banánhéjon, de puhára esnek. És a darab végén könyörtelenül les rájuk a boldogság, a happyend. A komédiából kiderül, hogy „Holdvilágos éjszakán miről álmodik a lány?”, miért utazik Velencébe fiúruhában egy szerelmes kisasszony, és ki az a „dr. Sas és dr. Vas, a borzasztó furcsa két pasas”.
Szereplők: Koltai Róbert, Placsó Emese, Gyebnár Csekka, Fila Balázs/Egyházi Géza, Oroszi Tamás, Lipták Péter, Pecsenyiczki Balázs, Udvarias Anna, Karaivano v Lilla, Raczkó Tamás, Szeibert Kati, Kemény Gábor
Rendező: Koltai Róbert


Az előadások helyszíne: Mezőkövesd, Közösségi Ház (Szent László tér 24.)
Bérlet árak:
Földszint: 2-7. sor: 8.000 Ft/fő; 8-13. sor: 7.500 Ft/fő
Erkély: 1-7. sor: 7.000 Ft/fő; 8-13. sor: 5.500 Ft/fő

Bérletek megvásárolhatóak a helyszínen, illetve foglalható telefonon a 49/500-135 telefonszámon 2015. szeptember 1-jétől.

A bérletekből megmaradt helyekre az előadás napján válthatnak helyjegyet 1.600 és 1.900 Ft/fő árakon.

Kapcsolódó hírek