Ugrás a tartalomhoz

Aranyat érő matyó produkció (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Arany oklevelet kapott a mezőkövesdi, szentistváni és tardi pávakör tagjai által alkotott Matyó Népdalkör az V. Muzsika Hídja fesztiválon.

A Kínai Kodály Társaság, a Magyar Zenetanárok Társasága és a Kínai Kórusművészeti Világszövetség közreműködésével immár 5. alkalommal rendezték meg a Muzsika Hídja Fesztivált, amelynek a célja a kóruséneklés segítségével hidat képezni az ázsiai és európai kultúra között. Ezen a nemzetközi eseményen közösen lépett színpadra a mezőkövesdi, szentistváni és tardi pávakör Matyó Népdalkör néven és képviselték produkciójukkal Matyóföldet.
„Már körülbelül 10 éve, hogy a nagyrendezvényeinken közös műsorral lép fel a mezőkövesdi, a szentistváni és a tardi pávakör, azonban ez volt az első olyan nemzetközi alkalom, amikor közösen képviselték Matyóföldet. A Pesti Vigadóban megtartott Muzsika Hídja kórusfesztiválra a tavalyi Matyó Rózsa Ünnepén bemutatott, Mucsi János által vezetett produkcióval vettünk részt” – mondta el Berecz Lászlóné, a Matyó Népművészet Egyesület elnöke.
A fellépő kórusokat egy nemzetközi zsűri értékelte. A fesztivál végén bronz, ezüst és arany okleveleket, illetve egyéb díjakat osztottak ki a fellépők között. A Matyó Népdalkör műsorát a szakmai bizottság arany oklevéllel jutalmazta.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek