Ugrás a tartalomhoz

Veretlenül lett bronzérmes az MKC (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Harmadik helyen végzett a Mezőkövesdi KC felnőtt csapata az orosházi Üveg-Világ Kupán. A rangos nemzetközi megméretésen két győzelem mellett egy döntetlent értek el Benisék.

A három napos felkészülési tornán hat csapat mérte össze tudását augusztus 14-e és 16-a között. Kézilabdázóink a házigazda Orosháza mellett a horvát Karlovac csapatával játszottak az A csoportban, míg a B jelű trióban a Balatonfüred és a Vác mellett a szlovák Tapolcsány együttese nyert besorolást.
Együttesünk a torna nyitómérkőzését a házigazda viharsarki alakulattal játszotta. Az MKC álmosan kezdte a találkozót, az első játékrész jelentős részében Budayék akarata érvényesült. A vendéglátók támadásban és védekezésben is pontosan és eredményesen teljesítettek, ezt hűen tükrözte a félidei 16-10-es orosházi vezetés is.
A szünet jókor jött kézilabdázóink számára, Benisék fordulás után látványosan feljavultak, így az MKC fokozatosan csökkentette jelentős hátrányát. Csapatunk az egyaránt 5 gólig jutó Füstös és Szepesi mellett a saját nevelésű 4 gólt „hintő” Kiss Roland vezérletével eltüntette hátrányát, és a rendkívül izgalmas hajrá után egy pontot megmentett, a látottak alapján jogosan és megérdemelten.


Osztálykülönbség

Egy nappal később a horvát Karlovác csapatával néztek farkasszemet Kovácsék. Együttesünk gyakorlatilag az első pillanattól fogva nagy fölényben játszott, a fiatalokkal alaposan megtűzdelt horvát gárda csak helyenként tudta felvenni a versenyt Skaliczki László együttesével. Kézilabdázóink jó játékkal és ötgólos előnnyel várhatták a második felvonást.
A horvátok szünet után sem tudták megnehezíteni az MKC dolgát, a különbség tovább nőtt a felek között. Csapatunk különösebb megerőltetés nélkül, 10 gólos különbséggel győzte le ellenfelét, így Hollóék a bronzéremért szállhattak harcba a meglepetésre Váctól vereséget szenvedő Balatonfüreddel egyetemben. A meccsen kiemelkedően szerepelt Kiss Roland, aki 7 góllal, míg Grünfelder 5 találattal vette ki részét a fölényes sikerből.


Értékes siker

A helyosztókat a torna záró napján bonyolították le. A bronzmeccset mindkét csapat komolyan vette, a jó iramú, küzdelmes összecsapáson együtt haladtak a felek. Az MKC jól használta ki a Balatonfüred hibáit, ráadásul a kapusteljesítményekben is mutatkozott különbség, az MKC hálóőrei több nagy bravúrt is bemutattak az összecsapáson, többek közt ennek is köszönhető, hogy kéziseink a szünetben három góllal jobban álltak a Balaton-parti gárdnál.
A második félidőben is nagy küzdelem zajlott a parketten, de csapatunk végig meg tudta őrizni az első félidei előnyét. Ez annak is köszönhető, hogy Holló mind a három füredi 7-est hárította. A legeredményesebb játékos Grünfelder lett 5 góllal.

A tornát a házigazda Orosháza nyerte meg, miután a döntőben magabiztos játékkal, 32-26-ra felülmúlta a Vácot.


Az Üveg-Világ Kupa végeredménye:

1.Orosháza 2. Vác 3. Mezőkövesd 4. Balatonfüred 5. Tapolcsány 6. Karlovác.


Az MKC mérkőzéseinek jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE Linamar - Mezőkövesdi KC 27-27 (16-10)
Az Orosháza legjobb dobói: Németh L. 5, Komporály 4, Buday, Macovchin 3-3
MKC: Liszkai - Herczegh, Hajdu G. 4, Antal, Radnic, Grünfelder 2, Benis 2. Csere: Holló B. (kapus), Szepesi 5, Füstös 5, Trivkovics 1, Csirics 2, Kovács B. 2, Kovács P., Kiss R. 4, Nyitrai J., Molnár. Vezetőedző: Skaliczki László
Hetesek: 4/2, ill. 4/3
Kiállítás: 8, ill. 2 perc

Mezőkövesdi KC - Karlovác 34-24 (16-11)
MKC: Volarevics - Szepesi 3, Füstös, Csirics 2, Antal 3, Grünfelder 5, Benis 3. Csere: Liszkai (k), Hajdu G. 1, Radnics 1, Herczegh, Trivkovics 2, Kovács B. 2, Kovács P. 4, Molnár 1, Kiss R. 7., Nyitrai J. Vezetőedző: Skaliczki László
A Karlovác legjobb dobói: Pervicia 7, Vojak 4
Hetesek: 3/2, ill. 6/3
Kiállítás: 10, ill. 6 perc


Mezőkövesdi KC - Balatonfüredi KSE 27-25 (14-11)
MKC: Holló B. - Szepesi 4, Hajdu G. 3, Antal 5, Radnics 3, Grünfelder 5, Benis 2. Csere: Volarevics, Liszkai (kapusok), Herczegh, Füstös 1, Trivkovics, Csirics 2, Kovács B., Kovács P., Kiss R. 2, Nyitrai J., Molnár. Vezetőedző: Skaliczki László
A BKSE legjobb dobói: Szőllősi 5, Zdolik, Kasparek 4-4
Hetesek: 4/3, ill. 3/0
Kiállítás: 10, ill. 6 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek