Ugrás a tartalomhoz

Sikeres rajtaütés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Két férfi tört be kedd reggel egy lakatlan belvárosi házba. A mezőkövesdi rendőrök tetten érték és elfogták őket.

A kora reggeli esetet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság nyomozói észlelték és azonnal megtették a szükséges lépéseket. Az elkövetőket elfogták, akik beismerték tettüket.
„Kollégáim menekülés és a házból ellopott értékek mentése közben fogták el az elkövetőket. A két mezőkövesdi, büntetett előéletű tettes a kihallgatásuk során teljes körű beismerő vallomást tett. A lopási kár megtérült. Kezdeményeztük a két betörő bíróság elé állítását, ha bebizonyosodik a bűnösségük, akkor tettükért akár három év szabadságvesztésre is ítélhetőek” – mondta el az eset részleteit dr. Ongai Péter, rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.
Korábban már ugyanebbe az ingatlanba már egyszer betörtek. A nyomozás ezzel kapcsolatban még folyamatban van. A hivatalos szerv még vizsgálja, hogy a mostani eset elkövetői kapcsolatba hozhatóak-e a korábbi esettel. Ha bebizonyosodik, hogy a korábbi betöréshez is közük volt, akkor a büntetési tétel ennek fényében súlyosbodhat.


Eredményes rendőri munka

Dr. Ongai Péter rendőr alezredes arról is tájékoztatott bennünket, hogy a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság elmúlt hét hónapjának munkája eredményesnek mondható a statisztikák szerint. Az előző év hasonló időszakához képest csökkent a bűncselekmények száma, és ezzel egyenes arányban csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma is. A kapitányság felderítési mutatói pedig megyei, és országos viszonylatban is kiemelkedőnek mondható, hiszen az esetek több mint 40%-ában sikerrel zárult a nyomozás.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek