Ugrás a tartalomhoz

Belül is megújult a Dohány utcai Tagóvoda (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Húszmillió forintot költött az önkormányzat az oktatási, nevelési intézményei nyári felújítására.

A mezőkövesdi oktatási, nevelési intézmények közül idén a Dohány utcai tagóvoda nagyobb felújítását végezték el a nyár folyamán. Míg egy évvel korábban az óvoda épületét tették energiatakarékosabbá és külsejét tették szebbé a külső hőszigeteléssel, a nyílászárócserével és a homlokzat felújításával, addig idén a belső megújítására fektettek nagy hangsúlyt.
Ujvárosi Lászlóné, a Mezőkövesdi Városi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, a Dohány utcai Tagóvodában három gyermekmosdót teljesen felújítottak. A gyermek öltözőket, folyosókat, közlekedőket, kiszolgáló helyiségeket esztétikus, igényes kerámia lapokkal burkolták. Az óvoda minden helyiségét kifestették, mázolták a belső nyílászárókat, a csoportszobákban kicserélték a PVC burkolatot.
- Bár ebben a tagóvodában voltak a legjelentősebb munkák, de a nyár folyamán minden tagintézményünkben elvégezték a szükséges karbantartást, fertőtlenítést, nagytakarítást. A Móra Ferenc utcai Tagóvodában a zsibongót új, jó minőségű PVC burkolattal borították. A bölcsőde udvarán felszerelték a gyermekek biztonságát szolgáló belső kerítéseket, valamint járdákat is építettek – tudtuk meg Ujvárosi Lászlónétól, aki kifejtette, eszközbeszerzésre is jutott pénz. A László Károly utcai Székhely Óvodában a nagycsoportosok számára öltözőbútort, az udvarra rugós játékot, a Dohány utcai Tagóvoda két csoportjába, valamint az Egri úti Tagóvoda szeptemberben induló új csoportjába korszerű bútorokat vásároltak. A Móra Ferenc utcai Tagóvoda egyik csoportjában kicserélik a gyermekfektetőket. Ezen kívül a Városgondnokság felújítja, újrafesti az udvari játékokat.
Ujvárosi Lászlóné szerint a korszerűsítésekkel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a szülők jó körülmények közt, jó kezekben tudhassák gyereküket. Igyekeznek a legjobb feltételeket biztosítani a bölcsődések, óvodások számára.
Barnóczky László, a Mezőkövesdi Városgondnokság vezetője nyári intézmény-felújításokról szóló beszámolójában kitért arra, hogy a polgármesteri hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodájának szakmai közreműködésével, négy pályázati egységcsomagot állított össze a különböző intézmények nyári karbantartási munkáira. Ezeket meg is küldték a már referenciákkal rendelkező mezőkövesdi vállalkozásoknak. Az elbírálást követően Panyi József 1,2 millió forintért végzett munkákat az általános iskolákban, a Fessen Bt. nyerte el a Dohány utcai Tagóvoda kivitelezési munkáit. Az Apox Építő Kft. körülbelül 4,3 millió forintért újított föl a gimnáziumban, míg Póta János 2,1 millió forintért a kollégium belső karbantartási, felújítási munkáit végezte el.
- Az elmúlt évek gyakorlatát követve egy intézmény alaposabb felújítását végeztük el idén, ez ebben az évben a Dohány utcai Tagóvoda volt, amelynek felújítása majd' 12,5 millió forintba került. Összességében az önkormányzat költségvetéséből húszmillió forintot költöttünk a beruházásokra – mondta el Barnóczky László.
Hozzátette: az általános iskolákban tantermek, vizesblokkok tisztasági festését végezték el. A gimnáziumban öt osztályteremben újították föl a parkettát, valamint festették ki a helységet. A kollégiumban a lakószobákat, vizesblokkokat és a konyhát meszelték ki.


Kilencven bölcsődés Mezőkövesden

Áprilisban a szülők 152 gyermek óvodai felvételét kérték a városban. Az Egri úti Tagóvodában, szeptemberben az újabb csoport indításával az összevont intézmény óvodai csoportjainak száma 22-re nőtt, míg a plusz 25 férőhellyel összesen 510 gyereket tudnak fogadni. A bölcsődébe kilencven kicsit irattak be szüleik, a gyerekek felvétele folyamatos. Ujvárosi Lászlóné kifejtette, a bölcsődében és az óvodában minden gyermek felvételét, elhelyezését optimális létszámú csoportokban, otthonos, színvonalas környezetben biztosítják.


Megépült a szabadtéri kondipark

A Szent István Katolikus Általános Iskolában is voltak felújítások. Az iskolaépület felső szintjén minden alsó tagozatos osztály termében felújították a parkettát, kettőben ki is cserélték azt. Ez 3,5 millió forintba került. Ezen kívül bővítették az információs-kommunikációs eszközparkot is, három interaktív táblát vásároltak. Nyeste István igazgató arról is beszámolt, hogy az udvaron elkészült a fitneszpark. Ennek köszönhetően könnyebb lesz megtartani a felmenő rendszerben bevezetett, s minden évfolyamon kötelező mindennapos testnevelés órákat is. Az egymillió forint értékű eszközök beszerzésében nagy segítséget jelentett a szülők adománya.

T. B.

Kapcsolódó hírek