Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 26. (csütörtök) 12:43 Fülöp, Evelin névnapja van
 

 
Változás a lakáscélú támogatásokban (videóval frissítve)

Szeptembertől százezer forinttal több támogatást kapnak a városban letelepedő családok.


Több családnak szeretnének segíteni, ezért új lakáscélú támogatási rendeletet fogadott el a város képviselő-testülete. A Családok Otthonteremtési Kedvezményével változott a vissza nem térítendő állami lakástámogatás rendszere, s Mezőkövesd is szeretné jobban támogatni az itt letelepedőket.
Míg eddig legfeljebb hatszázezer forinthoz juthattak a lakást építő, vagy vásárló házaspárok, ezentúl hétszázezer forintra emelkedik ez az összeg. Lakásépítés esetén maximum félmillió forint vissza nem térítendő támogatás és kétszázezer forint kamatmentes kölcsön nyújtható. Lakásvásárlás esetén  legfeljebb kétszázezer forint vissza nem térítendő támogatást és ötszázezer forint kamatmentes kölcsönt adhat az önkormányzat. A kölcsöt tíz év alatt kell törleszteni.
Változott az igénybevétel feltétele is, a támogatást kérőknek legalább három éves munkaviszonyt kell felmutatniuk, igaz, egyedi elbírálás alapján ez alól felmentés adható. A támogatás csak egyszer, s csak első lakáshoz jutáshoz jár, s csak megfelelő műszaki színvonalú, legalább E-kategóriás energetikai tanúsítvánnyal rendelkező ingatlanra adható. A mezőkövesdi épületek többsége megfelel ennek a követelménynek.
Támogatás járhat önerős közterületi gázelosztó vezeték építésére is. A vissza nem térítendő támogatás legfeljebb az ingatlan tulajdonosát terhelő beruházási összeg 30 százaléka lehet, maximum százzezer forint. Az igénylő háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem lehet magasabb a nyugdíjminimum háromszorosánál.

T. B.Vissza

 

 


Weboldalkészítés